Nagehan Alçı: 'İstanbul'da Koronavirüs Şüphelisi Bir Aile Hastaneden Kaçtı'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın aktardığına göre, İran'dan dönen bir aile, çocukları rahatsızlanınca Cerrahpaşa hastanesine başvurdu.

Nagehan Alçı: 'İstanbul'da Koronavirüs Şüphelisi Bir Aile Hastaneden Kaçtı'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın aktardığına göre, İran'dan dönen bir aile, çocukları rahatsızlanınca Cerrahpaşa hastanesine başvurdu. Ancak doktorlar koronavirüs şüphesiyle karantina altına almak isteyince aile hastaneden kaçtı.

s-7d0e3a052b06e0c3cd7e34f997f9cb4de760e2
Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "İlk kez benden okuyacaksınız" diyerek bugün köşesinde aktardığı olay şöyle gelişti:"Musa Çelik adlı vatandaş, eşi ve çocukları ile Cerrahpaşa Hastanesi’ne gitmiş.Kendisi ve eşi iyi ancak çocuklarında ateş, halsizlik gibi şikayetler var.İran’dan geldiklerini söylemişler. Bu bilgi ile çocuklardaki şikayetler birleşince haklı olarak hemen alarm zilleri çalmış hastanede.Aileyi karantina altına almaya karar vermişler.İşte olan o an olmuş. Kendilerinde koronavirüs olmadığını düşünen aile günlerce müşahede altında tutulmamak için apar topar kaçmış.

"Hem kendileri hem kamu sağlığı için tehdit"

s-37b7509ab827c57a1120bfdb717c8f968a8272
Bu yazıyı yazdığım akşam 22 sularında halen her yerde İstanbul polisi tarafından aranıyorlardı.Eğer bu kaçan ailede koronavirüs varsa bu hem kendileri için hem de kamu sağlığı için çok ciddi bir tehdit.Hem çocuklarının sağlığı hem de tüm İstanbul halkı için Musa Çelik hastanenin gerekli tetkikleri yapmasına derhal izin vermeli. Yeniden dönüp hastaneye gitmeli.Koronavirüs hadisesi bireysel değil toplumsal bir olay."

"Avcılar'daki hastanın test sonuçları bekleniyor"

s-d936324a7eb06f24403c43ce131b6d1b6d86a2
Alçı yazısının devamında koronavirüsüyle ilgili İstanbul'dan bir başka gelişmeyi de paylaştı: "Esenyurt ve Avcılar Devlet Hastanesi’nde iki vaka korona şüphesi ile karantina altına alındı.Testler yapıldı, Esenyurt’taki hasta, başka bir teşhis konularak karantinadan çıktı ancak Avcılar’daki için bekleyiş sürüyor."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER