NATO'dan geri adım: Paylaşım kaldırıldı

NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı (LANDCOM), Yunanistan'dan gelen tepkiler üzerine Zafer Bayramı'nda Türkiye'yi tebrik eden bir tweet'i sildi. Türkiye'nin İzmir kentinde bulunan LANDCOM, Twitter'da yaptığı açıklamada, “Bugün Türk Bağımsızlığının 100.

NATO'dan geri adım: Paylaşım kaldırıldı

NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı (LANDCOM), Yunanistan'dan gelen tepkiler üzerine Zafer Bayramı'nda Türkiye'yi tebrik eden bir tweet'i sildi.

Türkiye'nin İzmir kentinde bulunan LANDCOM, Twitter'da yaptığı açıklamada, “Bugün Türk Bağımsızlığının 100. yılı. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutlamak için NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimize katılıyoruz" ifadeleri yer alıyordu.

NATO deletes Turkish Victory Day tweet following Greek demarche https://t.co/RO5kH7q4vn pic.twitter.com/CGr85h9A8Q

— Kathimerini English Edition (@ekathimerini) August 31, 2022

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin NATO daimi temsilcisinin Genel Sekreter Jens Stoltenberg'e hitaben resmi şikayette bulunduğunu duyurmuştu. Yunanistan'ın güvenlik ittifakı daimi temsilcisinin tweet'i kınadığı belirtilmişti. Bakanlık, Yunan ordusunun benzer bir şikayeti Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Karargahı'na (SHAPE) ileteceğini de açıklamasına eklemişti.

Yunanistan'ın S-300 hadsizliği NATO'da

NATO, Zafer Bayramını kutladı: Yunanistan çıldırdı!

NATO'dan "30 Ağustos" kutlaması

Rus ajan, NATO subaylarını baştan çıkarmış

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER