Nauseda: Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir rol oynuyor

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Nauseda, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumuna dair, "Gerek askeri açıdan gerek insani sorunların ele alınmasınd.

Nauseda: Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir rol oynuyor

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Nauseda, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumuna dair, "Gerek askeri açıdan gerek insani sorunların ele alınmasında gerekse Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığının durdurulmasında Türkiye'nin önemli bir rol oynadığından kimsenin şüphesi olmasın."dedi.

Nauseda yaptığı açıklamada Türkiye'nin, Ukrayna tahıl ve tahıl ürünlerinin dünyaya ihraç edilmesini kolaylaştıran Birleşmiş Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'ndaki rolünden de bahsetti.

Aynı zamanda, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri hakkında, "Sadece iki ülke kaldı. Onaylamanın sonsuz uzun sürmemesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Niinisto'da ülkesinin NATO'ya katılımının ardından nükleer silahların Finlandiya topraklarına yerleştirilebileceğini düşünmediğini ve bunu üye olduktan sonra değerlendireceklerini kaydetti.

Niinisto, Türkiye'nin kendilerinden çok İsveç'in NATO üyeliği konusunda endişeli olduğunu ancak "İsveç ile el ele yürümelerinin çok önemli olduğunu düşündüklerini" aktardı.

Niinisto, Türkiye'nin kendilerinin üyeliğini onaylaması konusunda iyimser olduğuna da işaret ederek, "Eninde sonunda üyeliğimizi onaylayacak. Umarım bu mümkün olan en kısa sürede gerçekleşir." ifadesine yer verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılım sürecini görüşmek için bugün Ankara'ya geldi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'in de önümüzdeki günlerde NATO üyeliği konusunda Ankara'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye ile Litvanya ekonomik işbirliği mesaisinde

 

Litvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!

 

Litvanya, Rus saldırılarını 'soykırım' olarak tanıdı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER