Netanyahu 'Bu İsmi Unutmayın' Demişti: İran Nükleer Programının Mimarı Suikasta Uğradı, Tahran İsrail'i Sorumlu Tuttu

İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.  İran Dışişleri Bakanı, İsrail'i sorumlu tutarken, Devrim Muhafızları Komutanı, İsrail'in İranlı bilim insanlarını öldürmesinin her seferinde intikam.

Netanyahu 'Bu İsmi Unutmayın' Demişti: İran Nükleer Programının Mimarı Suikasta Uğradı, Tahran İsrail'i Sorumlu Tuttu

İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.  İran Dışişleri Bakanı, İsrail'i sorumlu tutarken, Devrim Muhafızları Komutanı, İsrail'in İranlı bilim insanlarını öldürmesinin her seferinde intikamını aldıklarını söyledi.

s-a5e136541e22eb1fc40db1af200ef4ef6b7b6a
İran devlet televizyonu, nükleer fizikçi Fahrizade'nin öğleden sonra Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Olayın ardından İran Savunma Bakanlığı Fahrizade'nin öldüğünü açıkladı.

Devlet televizyonu, Fahrizade'nin ölümünü, "Yıllardır çalışıp mücadele veren bu bilim insanı, en yüce mertebeye ulaşarak şehit olmuştur" ifadeleriyle duyurdu.

Olayı 'terör eylemi' olarak tanımlayan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de suikastte İrail'in rolü olduğuna dair ciddi işaretlerin bulunduğunu söyledi.

s-3327b0f50691d5e82fc7ca30eb8a892bb2939d

Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami: "Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü"

İranlı nükleer bilimcilere yönelik suikastların, egemen güçlerin İran'ın modern bilime erişimini engellemeye çalışmasının en açık adım olduğunu dile getiren Selami, Fahrizade suikastından İsrail'i sorumlu tutarak şöyle dedi:"Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü, ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz, fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik."

Netanyahu 'Bu ismi unutmayın' demişti

s-a9eee45b7624d85fccc796c1c511a6c5b4cd78
İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti. Netanyahu Fahrizade'den "İran'ın nükleer silah programının başındaki kişi" olarak bahsedip, "Bu ismi unutmayın" demişti.Euronews ve Sputnik Türkiye
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER