Norveçli petrol şirketi Equinor Rusya'dan çekildi

Norveçli petrol şirketi Equinor, Rusya pazarından tamamen çekilen ilk büyük uluslararası enerji şirketi oldu. Equinor, Rosneft'in yeraltı kaynakları çıkarma projelerinde en büyük yabancı yatırımcılardan biri olarak yer alıyordu.

Norveçli petrol şirketi Equinor Rusya'dan çekildi

Norveçli petrol şirketi Equinor, Rusya pazarından tamamen çekilen ilk büyük uluslararası enerji şirketi oldu.

Equinor, Rosneft'in yeraltı kaynakları çıkarma projelerinde en büyük yabancı yatırımcılardan biri olarak yer alıyordu. Equinor ve Rosneft, son yıllarda zor çıkarılan rezervler alanında işbirliği yapıyordu, 2012 yılından bu yana da Rus kıta sahanlığının birlikte keşfedilmesine yönelik büyük ölçekli planlar üzerinde çalışıyordu.

Büyük uluslararası enerji şirketlerinden Shell ve BP de, Rusya'dan çekileceğini duyurdu ancak bu süreçleri henüz tamamlamadı.

Rusya'daki varlıklarının birçoğunu koruduğu gerekçesiyle ülkesinde eleştirilerin odağında bulunan Fransız TotalEnergies, 26 Ağustos'ta Sibirya'daki doğalgaz yatağında bulunan payını Rus Novatek'e satacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay hasım ülkelerden yatırımcıların Rusya'daki bazı enerji projelerindeki hisselerini satmalarına yıl sonuna kadar yasak getirmişti.

30 Ağustos'ta Wall Street Journal gazetesi, ABD'li petrol şirketi Exxon'un, devasa petrol ve doğalgaz projesi Sahalin-1'den çıkmasına izin verilmemesi halinde Rusya hükümetine dava açmayı planladığını yazmıştı.

Dell, Rusya pazarından tamamen çekildiğini duyurdu

 

Tchibo, Rusya pazarından çekildi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER