Öğrencilere verilecek ulaşım desteği miktarı belli oldu!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Üniversite öğrencilerine yapılacak ulaşım desteğine ilişkin konuştu.

Öğrencilere verilecek ulaşım desteği miktarı belli oldu!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Üniversite öğrencilerine yapılacak ulaşım desteğine ilişkin konuştu. Yanık "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak" dedi.

Yanık, anaokulu desteğine yönelik olarak de "'İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Yanık, sosyal yardımların kapsamının genişletildiğini belirterek Normal şartlarda bordrolu çalışanların desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık'' dedi.

Kasapoğlu: Yurtlara başvuran 100 öğrenciden 92’sini yerleştirdik

 

Üniversitelerdeki yabancı öğrenci sayısı kaç?

 

Erasmus öğrencileri sokakta kaldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER