ORC Araştırma Anketi: AKP'de Düşüş Sürüyor, İYİ Parti Yükselişte

Katılımcılara 'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi. Anket 7 bölgede yapılırken sırasıyla en çok katılımcı Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nden oldu.

ORC Araştırma Anketi: AKP'de Düşüş Sürüyor, İYİ Parti Yükselişte

Katılımcılara 'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi.

Anket 7 bölgede yapılırken sırasıyla en çok katılımcı Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nden oldu.

Seçmenlerin AKP ve CHP arasındaki dağılımı

Seçmenlerin AK Parti ve CHP tercihleri şöyle: AK Parti: Yüzde 27,1CHP: Yüzde 24.0

İYİ Parti'nin oylarında dikkat çeken artış

Ankette en dikkat çeken parti ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti'ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 22,1 oldu. ORC, geçtiğimiz ay İYİ Parti'nin oy oranını yüzde 20,6 olarak kamuoyuyla paylaşmıştı.

HDP ve MHP oyları

Seçmenlerin HDP ve MHP tercihleri ise şöyle:HDP: Yüzde 7,6MHP: Yüzde 7,0

Deva ve Gelecek partisi oylarında kayda değer bir artış yaşanmadı

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oy oranları ise bir önceki aya göre büyük bir değişiklik göstermedi. DEVA Partisi'ne oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 2,2 iken Gelecek Partisi'ne oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 2,0 oldu.

Diğer partilerin oy dağılımları şöyle

Ankette ayrıca 'Yaşadığınız yerde mülteci sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusu yöneltildi

Yaşadığı bölgede mülteci sorunu olduğunu düşünenlerin oranı bölgelere göre farklılık gösteriyor. Anket sonuçlarına göre yaşadığı bölgede mülteci sorunu olduğunu düşünenlerin oranı en fazla Akdeniz ve Marmara bölgeleri oldu.Ankette, yaşadığı bölgede mülteci sorunu olduğunu söyleyenlerin oranı şöyle:Akdeniz: Yüzde 63,5Marmara: Yüzde 60,2İç Anadolu: Yüzde 58,4Ege: Yüzde 53,7Doğu Anadolu: Yüzde 45,8Güney Doğu Anadolu: Yüzde 40,3Karadeniz: Yüzde 35,9
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER