Pakistan'da 5 milyon kişi salgın riskiyle karşı karşıya

Pakistan’da sağlık uzmanları, ülkede 33 milyondan fazla kişinin muson yağmurları ve sonrasında oluşan sellerden etkilendiğine değinerek, 5 milyon kişinin gelecek 4-12 haftada su yoluyla taşınan, vektörel salgın hastalığa yakalanacağının tahmin edildiğini söyledi. Selin etkil.

Pakistan'da 5 milyon kişi salgın riskiyle karşı karşıya


Pakistan’da sağlık uzmanları, ülkede 33 milyondan fazla kişinin muson yağmurları ve sonrasında oluşan sellerden etkilendiğine değinerek, 5 milyon kişinin gelecek 4-12 haftada su yoluyla taşınan, vektörel salgın hastalığa yakalanacağının tahmin edildiğini söyledi.

Selin etkilediği bölgelerde temiz içme suyunun bulunmadığına değinen uzmanlar, önlem alınmadığı takdirde çok sayıda çocuk ve yetişkinin ölebileceğini açıkladı.

Tifo ve kolera tehlikesi

Uzmanlar, sel bölgelerinde halkın tifo ve koleraya karşı aşılanması gerektiğini savunarak sıtmayı önleyici ilaçların da vektörel hatalıkları önleyebileceğini belirtti.

Yılan ve köpek ısırığı vakaları artıyor

Sindh, Belucistan ve Hayber Pahtunhva'dan yüzlerce yılan ve köpek ısırığı vakaları geldiğine işaret eden uzmanlar, yetkililerden yılan ısırıklarına karşı panzehir ve kuduz aşısı üretmelerini istedi.

Uzmanlar, bir salgın hastalığın önlenebilmesi için başlangıçta 4,5 milyon dolar civarında ilaç ve tıbbi malzeme tedariki gerektiğine işaret ederek hayırseverlerden, vatandaşlardan ve yardım kuruluşlarından destek istedi.

Şikayetler gelmeye başladı

Yetkililer ve yardım kuruluşlarında çalışanlar, selin etkilediği bölgelerde çok sayıda kişinin su yolu ile taşınan hastalıklardan şikayetçi olmaya başladığını ifade etti.

Pakistan'da 14 Haziran'dan beri etkili olan muson yağmurları yüzünden 1162 kişi ölmüş, 33,4 milyon kişi sellerden etkilenmişti.

Pakistan, sel felaketi sebebiyle domates ve soğan ithal edecek

Pakistan'da sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

BM ve Pakistan'dan 160 milyon dolar acil fon talebi

IMF’den Pakistan’a kredi onayı

Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 1061'e çıktı

Türkiye sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardım elini uzattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER