Parklar Sesleriyle Şenlendi: 14 Yaş Altı Çocuklar Uzun Aradan Sonra İlk Kez Sokakta

Koronavirüs tedbirleri dahilinde sokağa çıkmaları yasaklanan 14 yaş altı çocuklar aileleri ile beraber bugün parklara akın etti... İstanbul'da yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbes.

Parklar Sesleriyle Şenlendi: 14 Yaş Altı Çocuklar Uzun Aradan Sonra İlk Kez Sokakta

Koronavirüs tedbirleri dahilinde sokağa çıkmaları yasaklanan 14 yaş altı çocuklar aileleri ile beraber bugün parklara akın etti...

s-cf953bd03f10b61b1a4848a4ca79181818150b
İstanbul'da yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonradan dışarı çıktı.

Kimi arkadaşlarıyla kimi de aileleriyle parklara ve sahillere koşarken İstanbul her tarafta çocuk sesleriyle şenlendi.

Kimi arkadaşlarıyla kimi de aileleriyle parklara ve sahillere koşarken İstanbul yeniden çocuk sesleriyle şenlendi.Kimi arkadaşlarıyla kimi de aileleriyle parklara ve sahillere koşarken İstanbul baştan çocuk sesleriyle şenlendi. Ailelerinin Maçka Demokrasi Parkı'na getirdiği çocuklar çimenlerde oturdu, oyuncaklarıyla oynadı. Sosyal uzaklık kuralına uyan aileler, çocukların parkta eğlendiği anları cep telefonuyla da kaydetti.

Bakırköy'deki Atilla İhan Parkı da çocuklarla dolan yerlerden biri oldu. Aileleriyle birlikte dışarı meydana çıkan ve parkta eğlenen çocukların eldiven ve maske taktıkları görüldü.

s-40f3b958861cf342324e6635a21daa2e9a9029
Babasıyla dışarı meydana çıkan 10 yaşındaki Azra Gemici de "Evde top oynadığımda, kapalı ortam olduğu için topum her yere kaçıyordu, eşyalar devriliyordu. O yüzden burada top oynamam güzel oldu. Sokağa çıkma yasağının çocuklar için birkaç saatliğine kalkması güzel oldu. Bugün uygunca kahvaltımı yaptım ve parka geldim." dedi.

Anadolu Yakası'nda parklar ve sahiller doldu...

s-d46aea9d902e74a311dda04d94ed17ea97e5e5
Üsküdar'daki park ve sahilleri dolduran bir takım çocuklar yürüyüş yaparken bazıları da bisiklet ve scooter kullandı. Parklarda bazı çocukların da uçurtma uçurduğu görüldü. Üsküdar Doğancılar Parkı'na annesiyle birlikte gelen ilkokul öğrencisi Sare Ataş, biraz spor yaptıktan daha sonra sahilde gezeceğini söyledi. Ataş, "Okulu, teneffüsleri, arkadaşlarımı, gezmeyi çok özledim. Lakin koronavirüs nedeniyle bundan böyle hiç gezemiyorum." dedi. Anne Betül Ataş ise "İki aydır evdeyiz lakin çocuklarla batmış doymuş geçirdik. Faaliyetler yaptık, aile bağlarımız da güçlendi. İyi tarafını da görmüş olduk. Bugün fazla mutluyuz. İnşallah ülkemiz de tüm dünyamız da bir an önce bu durumdan kurtulur." biçiminde konuştuÜsküdar Meydanı'nda gezen Defne Tez de kuşları besledi. Tez, hayvanları çok sevdiğini ve evde geçirdiği vakit baştan başa en çok kuşları özlediğini söyledi.

Kadıköy'de ise yetişkinler dün gece çocuklar için sokaklarda hazırlık yaptılar.

Rasimpaşa Mahalle Muhtarlığı Gönüllüleri kaldırımları boyayarak uzun süredir sokağa çıkamayan çocuklar için oyun alanı yarattılar...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER