Pasaportu Verilmeyen Ahmet Nesin İsyan Etti: 'Yarın Vatandaşlıktan Çıkma Başvurusu Yapacağım'

Gazeteci Ahmet Nesin, yarın Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlığından çıkmak için dilekçe ile başvuruda bulunacağını belirtti.

Pasaportu Verilmeyen Ahmet Nesin İsyan Etti: 'Yarın Vatandaşlıktan Çıkma Başvurusu Yapacağım'

Gazeteci Ahmet Nesin, yarın Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlığından çıkmak için dilekçe ile başvuruda bulunacağını belirtti. Nesin, kararına gerekçe olarak yargılandığı davadan beraat etmesine rağmen pasaportunun verilmemesini gösterdi. 

Nesin aldığı kararı Twitter hesabından kamuoyu ile paylaştı.

Nesin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Özgür Gündem Gazetesi'nde 1 günlük genel yayın müdürlüğü yaptım diye önce tutuklandım, sonra da beraat ettim. Ona rağmen hâlâ pasaport verilmiyor. Demokratik Faşizm diye yazdığım bu olsa gerek. Yarın dilekçeyle vatandaşlıktan çıkma başvurusu yapacağım."

'Pasaport yasaklısı olduğum söylendi. 'Neden?' diye sorduğumda sessiz kalıyorlar...'

s-240f4478fbb59db07ed7f71c2f6f3742a71aa9Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin, "Bildiğim kadarıyla sadece Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlük genel yayın müdürlüğü yaptığım için yargılanıyordum. Geçen hafta bu dava beraatle sonuçlanmıştı. Bunun dışında dava olup olmadığını bilmiyorum, zira E-devlet numarası da alamadığım için öğrenemiyorum. Dava bittiği için konsolosluğa tekrar telefonla başvurdum ve hâlâ pasaport yasaklısı olduğum söylendi. 'Neden' diye sorduğumda yanıt olarak sessiz kalıyorlar" diyerek gelinen süreci değerlendirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER