Pendik'te Cemevine Saldıran 2 Kişi Yakalandı: Uyumak İçin İçeri Girmişler

İstanbul, Pendik Ali Baba Sultan Cemevi’nin camının kırılmasıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Pendik'te Cemevine Saldıran 2 Kişi Yakalandı: Uyumak İçin İçeri Girmişler

İstanbul, Pendik Ali Baba Sultan Cemevi’nin camının kırılmasıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Güvenlik kameralarından tespit edilen şüpheliler E.B. ile E.Ş.’nin alkollü olduğu, uyumak için cemevine girdikleri iddia edildi. Cemevinin bulunduğu mahallede oturdukları belirtilen şüphelilerle ilgili işlem devam ederken olayla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Olayla ilgili görüntüler de ortaya çıktı.

s-beab7ebbf3faeb395b4df38f273381f1d60c54
Pendik ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'ne giden görevliler camın kırık olduğunu fark etti. Durum polise bildirildi. Cemevine yönelik saldırı olduğu bilgisi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok yönlü araştırma başlattı.

Çevrede güvenlik kamera çalışması yapan polis, 2 şüpheliyi belirledi.

s-0bebe0436040e15ff3a4fa78c900cba0ff4f95
Gece 01.00 sıralarında ellerinde siyah bir poşet bulunan 2 kişinin cemevi bahçe kapısından girdiği belirlendi. Araştırmalarda şüphelilerin E.Ş. ve E.B. olduğu anlaşıldı. Cemevinin bulunduğu mahallede oturan 2 şüpheli de polis ekiplerince gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin gece alkol aldıkları, uyumak için cemevine girdikleri iddia edildi.

Sabah saat 08.00'de cemevinden ayrılan şüphelilerin, sürekli cemevine gelip gittikleri, saldırı gibi bir amaçlarının olmadığını söyledikleri öne sürüldü.

Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliğinden de açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

s-f98adbc09e6816f0fcc0f17c412cf095ba8e6b
"Pendik İlçemizin Ertuğrulgazi Mahallesinde bulunan Ali Baba Sultan Cemevinin penceresinin kırılması olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin kamera kayıtları ve görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda yaptıkları titiz çalışmalar neticesinde; Olayın, bugün saat 01.00 sıralarında Cemevinin bahçesine giren iki alkollü şahıs tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. Olaya karışan şüpheli (E.Ş) ve (E.B) adlı şahıslar yakalanmış olup, başlatılan soruşturma devam etmektedir. İbadethanelere yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER