Pfizer-BioNTech Aşısını Onaylayan İlk Ülke İngiltere

İngiltere, dünyada Pfizer-BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke oldu ve aşının gelecek haftadan itibaren piyasaya süreceğini açıkladı. Sputnik'te yer alan habere göre, İngiltere, dünyada Pfizer-BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke .

Pfizer-BioNTech Aşısını Onaylayan İlk Ülke İngiltere

İngiltere, dünyada Pfizer-BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke oldu ve aşının gelecek haftadan itibaren piyasaya süreceğini açıkladı.

s-0bf06921e9384cb69c693031685e89eb8f24ee
Sputnik'te yer alan habere göre, İngiltere, dünyada Pfizer-BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke oldu.İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamada, aşının gelecek haftadan itibaren piyasaya süreceğini açıkladı.Onayın ardından İngiltere'de gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlanması bekleniyor. İngiltere daha önce aşıdan 40 milyon doz satın almak üzere ön anlaşma yapmıştı.

Aşı, 10 ay gibi kısa bir sürede klinik öncesi geliştirme çalışmaları ve 3 aşama klinik denemeleri tamamlayarak onay almayı başardı.

s-2fd89fe1791802290bd107559786269bdcb1ea
Pfizer CEO'su Albert Bourla da, İngiltere'nin aşıyı onaylamasını 'tarihi bir an' olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:"Bu yetkilendirme, bilimin kazanacağını ilk ilan ettiğimizden beri üzerinde çalıştığımız bir hedefti. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nu, Birleşik Krallık'taki insanları korumaya yardımcı olmak için zamanında harekete geçme yeteneklerinden dolayı tebrik ediyoruz. Daha fazla yetkilendirme ve onay beklerken, aşının dünya çapında tedarikini güvenli bir şekilde sağlamak için tedarik etmek için aynı aciliyetle hareket etmeye odaklandık."Pfizer ve BioNTech, 18 Kasım'da 3. aşama klinik denemelerini tamamladığını, aşı adayının virüse karşı bağışıklık sağlamada yüzde 95 etkili olduğunu açıklamıştı.Şirketler, aşı adayının acil kullanımına izin verilmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ile Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvurularda bulunmuştu.

Şirketler, aşının tedariki için ABD, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Kanada ve Japonya ile anlaşmalar yaptı.

s-eb7caa8cb939fddf77e39bfbe3bcc6b512539f
ABD hükümeti, aşı adayının başarılı olması halinde 100 milyon doz aşı satın almak için 1,95 milyar dolar taahhüt ederken, AB Komisyonu aşıdan 300 milyon doz, İngiltere 40 milyon doz, Kanada 20 milyon doz, Japonya ise 120 milyon doz satın almak üzere ön sözleşme imzalamıştı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Hayatını Kaybeden Genç Hastalarımız Var - Trump, 2024 Başkanlık Seçimlerinde Yeniden Aday Olacağını Açıkladı - Brezilya'da 30 Kişiyle Banka Soygunu: Polisle Çatıştılar, Paraları Saçtılar, İnsanları Kalkan Olarak Kullandılar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER