Pfizer'e vergi araştırma

İtalya'nın vergi makamlarının, Pfizer Inc'in yerel birimi Pfizer Italia srl tarafından bildirilen kârları araştırdığı bildirildi. ABD ilaç şirketi, "İtalyan vergi makamları, Pfizer tarafından ödenen vergileri düzenli olarak izliyor ve araştırıyor ve Pfizer bu kontroller ve soru.

Pfizer'e vergi araştırma

İtalya'nın vergi makamlarının, Pfizer Inc'in yerel birimi Pfizer Italia srl tarafından bildirilen kârları araştırdığı bildirildi.

ABD ilaç şirketi, "İtalyan vergi makamları, Pfizer tarafından ödenen vergileri düzenli olarak izliyor ve araştırıyor ve Pfizer bu kontroller ve soruşturmalarla işbirliği yapıyor" açıklamasını yaptı.

E-postayla gönderilen bir bildiride, "Pfizer, İtalyan vergi makamlarının yasalarına ve yükümlülüklerine uyuyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynaklar, Roma'da mali polis tarafından yürütülen kontrollerin bir ceza soruşturması değil idari bir denetim olduğunu ve Pfizer'in bulgulardan henüz haberdar edilmediğini bildirdi.

Sürecin sonunda polisin, İtalyan yasalarına göre sonucu ilgili şirkete ve devlet gelir dairesine bildirmesi gerektiği, bunun da daha sonra değerlendirmenin kabul edildiğine ve ödenmesi gereken herhangi bir miktarın ödenmesine dair belge düzenlendiği belirtildi.

Pfizer

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biridir. Alman asıllı bilim insanları Charles Pfizer ve Charles Erhart adlı kuzenler tarafından 1849 yılında New York'ta kurulmuş olup; hâlâ etkinliğini sürdürmektedir. Türkiye'deki faaliyetlerine 1957'de başlamıştır.

Pfizer, KOVID aşısının fiyatını güncelledi

 

Pfizer karını yüzde 78 artırdı

 

Pfizer'ın Kovid-19 hapının güvenilirliği sorgulanıyor

 

Pfizer, aşı satış cirosu için tahminini yükseltti

 

'Pfizer/BioNTech aşısı hamileler için güvenli'

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER