Piyasalarda Yeni Hafta Nasıl Başlayacak? Bunları Okumadan Güne Başlamayın!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Türkiye Suriye'de olanlara kayıtsız kalamaz" ifadesini kullandı. Avrupa Birliği’nin (AB) yarınki liderler zirvesi öncesinde Rus petrolüne ambargo uygulanması konusun.

Piyasalarda Yeni Hafta Nasıl Başlayacak? Bunları Okumadan Güne Başlamayın!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Türkiye Suriye'de olanlara kayıtsız kalamaz" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği’nin (AB) yarınki liderler zirvesi öncesinde Rus petrolüne ambargo uygulanması konusunda anlaşma sağlayamadığı bildirildi.Fed'in elinde tuttuğu ABD Hazine kağıtları ve mortgage destekli menkul kıymetlerden Mart sonu itibariyle realize etmediği zararın 330 milyar dolar olduğu hesaplandı. Rusya, yabancı para cinsinden 2026 ve 2036 vadeli Eurobondların 27 Mayıs'taki kupon ödemelerini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Rusya, Biden yönetiminin ABD doları cinsinden borçların geri ödenmesinde Amerikan bankalarının kullanımının önüne geçmesinin ardında, dolar cinsinden borç geri ödemelerini yapmak için bir mekanizma üzerinde çalışıyor.Alman mühendislik sektörünün lobi kuruluşu VDMA, 2022 yılı için üretim tahminlerini düşürdü. VDMA, Mart ayında ortaya koyduğu revize büyüme tahminini artık yakalanabilir olmadığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Basra Körfezi'nde uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle Yunanistan’a ait 2 petrol tankerine el konulduğunu açıkladı.Sırbistan, Rusya ile  3 yıllık gaz tedarik sözleşmesi yaptı.Almanya 100 milyar euroluk savunma bütçesi için anayasasında değişiklik yapacak.Japonya Merkez Bankası Başkanı Harihuko Kuroda, ekonominin COVID-19'un etkilerinden toparlanmasına yardım etmek amacıyla güçlü parasal gevşemeyi sabırlı şekilde devam ettireceklerini söyledi.

Haftanın ilk günü beklenen bir veri bulunmuyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 65'inci Genel Kurul Toplantısı gerçekleşecek. Toplantının açılış konuşmalarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben ve TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar yapacak (10.00).Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştayın 160. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katılacak (14.00).

Avrupa'da piyasalar Almanya'dan gelecek ithal fiyatları ile güne başlayacak. İthal fiyatlarında yıllık artışın yüzde 32,0'ye ulaşması bekleniyor.

İspanya'nın öncü tüketici fiyatları açıklanacak (10.00).Euro Bölgesi için güven endeksleri yayımlanacak. En son ekonomik görünüm endeksi 105,0, sanayi sektörü güven endeksi 7,9 olarak açıklanmıştı. Ekonomik görünüm endeksinin 104,9, sanayi sektörü güven endeksinin 7,5 puana ineceği tahmin ediliyor (12.00).Günün en önemli verisi olan Almanya'nın öncü enflasyon rakamları gelecek. Enflasyonun aylık yüzde 0,5 artışla yıllık yüzde 7,6'ya ulaşacağı tahmin ediliyor (15.00).Brezilya'da fiyat endeksleri, hizmet sektörü ve ticaret güven endeksleri verileri yayımlanacak (14.00).ABD piyasaları 'Anma Günü' nedeniyle kapalı olacak.Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi başlayacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER