Polis, Öğrenci Zannettiği Avukatın Ailesini Aradı: 'Kızınız Boğaziçi Eylemlerine Katılıyor'

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapan Ezgi Önalan'ı öğrenci sanan Emniyet, Önalan'ın ailesini arayarak "Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor" diye uyardı. Avukat Önalan ise yaşananlara ilişkin "Polisin önünde bir liste var; durum .

Polis, Öğrenci Zannettiği Avukatın Ailesini Aradı: 'Kızınız Boğaziçi Eylemlerine Katılıyor'

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapan Ezgi Önalan'ı öğrenci sanan Emniyet, Önalan'ın ailesini arayarak "Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor" diye uyardı. Avukat Önalan ise yaşananlara ilişkin "Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok" dedi. s-4979a50faa324f8ddd3b6fd41d06c0be11c7c7
Fotoğraf: Ozan Köse / AFPBoğaziçi Üniversitesi’ne AKP’den milletvekili aday adayı da olan Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası öğretim üyelerinin de desteğiyle protesto gösterileri başlamış, gösterilere katılan çok sayıda öğrenci de ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protestolar hakkında "Bu işin içinde teröristler var" demişti.

Erdoğan'dan Boğaziçi Çıkışı: 'Bu İşin İçinde Öğrenciler Değil, Teröristler Var' -

Protestocu öğrencileri "küçük ve radikal bir grup" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Gençlerimizi, üniversitelerimizi radikalizmden, terörizmden, vandalizmden korumak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Fahrettin Altun'dan İngilizce Video: "Boğaziçi Eylemcileri 'Küçük ve Radikal' Bir Grup" - Takip eden süreçte öğrencilerin ailelerinin polis tarafından aranarak “Oğlunuz/kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” denildiği yönünde haberler çıkmıştı.Boğaziçi Avukat Koordinasyonu da ailelere telefon edilmesinin suç olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.Açıklamada “Ailenin davranışına göre, ‘çocuğunuzun psikolojisini merak ettik’ten, ‘çocuğunuzun geleceğini karartırız’a evrilen tehditkâr konuşmalar yapılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Öğrencilerin avukatının ailesi arandı!

s-689cba7b86ddb7d0c6a8b9a1afda12ff63fe40
Gazeteyolculuk'un aktardığına göre emniyet, dün sabah saatlerinde eylemlerde gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapan Ezgi Önalan’ın ailesini de aradı.Habere göre polis, Önalan’ın ailesine, “Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” dedi. Bunun üzerine ailesi, “Benim kızım avukat, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapıyor” cevabını verdi.

“Böylesini ilk kez gördük”

Gazeteyolculuk'a konuşan konuşan avukat Önalan, durumun artık trajikomik bir hal aldığını ifade ederek şunları kaydetti:
“Dün sabah polis ailemi, ‘Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor’ demek için aramış. Halbuki ben Boğaziçi protestoları kapsamındaki çeşitli eylemlerde ve ev baskınlarında gözaltına alınan müvekkillerimin gözaltı süreçlerini takip ettim. Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmanlığını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük.”
Avukat Önalan, “Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok.” ifadelerini kullandı.

Önalan, yaşananları Twitter'da da dile getirdi ve "Hani bu yaptığınıza ailecek çok güldük de durumunuz gerçekten içler acısı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kafe, Berber, Spor Salonu, Tiyatro... İstanbul'da 15 Mart'tan İtibaren Birçok Yere Girişte HES Kodu Gerekecek - 'Milli Görev' Diyerek Gençleri İletişim Okumaya Çağıran Bahçeli Tepkilerin Odağında - Parmakları Kopmaktan Son Anda Kurtarıldı: Sedyedeki Hasta, Sağlık Personelini Isırdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER