Prof. Mehmet Ceyhan Hakkında Suç Duyurusu ve 'Tutuklansın' Kampanyası!

Prof.

Prof. Mehmet Ceyhan Hakkında Suç Duyurusu ve 'Tutuklansın' Kampanyası!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a hakkında aşı açıklamaları nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ardından sosyal medyada Prof. Ceyhan'ı hedef gösteren bir kampanya başlatıldı.

s-897387840d5d1505be64e7b997484378ca22a4
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu yapan kişi Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut. Platformun bir diğer sözcüsü Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak. Karabulut suç duyurusu sonrası "Ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir" açıklamasında bulundu.Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da “Mehmet Ceyhan Tutuklansın” etiketiyle binlerce paylaşımlar yapıldı.

Yeni Akit'ten hedef göstermeye destek

s-ea1c39fcb2ef7b5f48aaf564e901e0d1f1a446
Yeni Akit gazetesi sosyal medyada başlatılan kampanyayı “Mason uzantısı Rotary Kulübü’nden aldığı ödülü gururla paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs sürecinde yaptığı çelişkili açıklamaları sebebi ile kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, ‘Mehmet Ceyhan tutuklansın’ çağrısı yapıldı” ifadeleriyle haberleştirdi.

İYİ Partili Çıray'dan tepki

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ı hedef gösteren kampanyaya çok sayıda kişiden tepki geldi. Tepki gösterenler arasında aynı zamanda bir doktor olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer aldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER