Profesörlere Davet Gönderildi: İşte 'İkinci Bilim Kurulu' İçin Belirlenen İsimler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili ikinci bir bilim kurulu hazırlığı içerisinde olduklarını söylemişti.

Profesörlere Davet Gönderildi: İşte 'İkinci Bilim Kurulu' İçin Belirlenen İsimler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili ikinci bir bilim kurulu hazırlığı içerisinde olduklarını söylemişti. Halk sağlığı uzmanı 7 profesöre davet giderken, o isimlerden Prof. Dr. Pınar Okyay'dan açıklama geldi.

s-a284f212b15c47c96cce576c9af538fa08a924

Koca, 3 Nisan'da, koronavirüs ile ilgili ikinci bir bilim kurulu hazırlığı içerisinde olduklarını kaydetmişti.

Koca, "Daha çok vakaların ve sayıların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak, psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutuyla farklı bir ekibin çalışacağı bir kurulun hazırlığı içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Aralarında Prof. Dr. Pınar Okyay'ın da olduğu 7 halk sağlığı uzmanı bilim kuruluna davet edildi.

s-d4cab791dad598ef21e8935aa9f3ef25ca4abe
Hürriyet'in haberine göre davet edilen uzmanlar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya katıldı.Kurula davet edilen halk sağlığı uzmanları,Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter isimlerinden oluştu.

Okyay ise toplantının ardından salgınla ilgili alınması gereken önlemleri bir kez daha hatırlattı.

s-c2d8cb50665c886411facc4bd49f811191ac60
Prof. Dr. Pınar Okyay, yaptığı açıklamada şu önerilerde bulundu:"Vatandaşların yaşamsal desteğini sağlayan meslekler dışındaki alanlara kısıtlama getirilmesi gerekiyor. Evde kalan vatandaşların ihtiyaç ve güvenliklerinin sağlanması çok önemli. Besin zincirini sağlayan lojistik taşımacılık, fırın ve eczaneler gibi alanlarda çalışanlara yönelik alınacak özel önlemler ile iş gücünden düşmelerinin de önün geçilmeli. Kısa zamanda yerelde verileri okuyarak oluşan kümelere göre yaşamı kısıtlayıcı önlemler alınmalı."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER