Putin Tahran'da Dublör mü Kullandı?

Türkiye, İran ve Rusya liderleri üçlü zirve için geçtiğimiz günlerde İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geldi. İkili görüşme öncesi Putin'in Erdoğan'ı uzun süre beklemesi de zirveye damga vurdu.

Putin Tahran'da Dublör mü Kullandı?

Türkiye, İran ve Rusya liderleri üçlü zirve için geçtiğimiz günlerde İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geldi.

İkili görüşme öncesi Putin'in Erdoğan'ı uzun süre beklemesi de zirveye damga vurdu. Erdoğan'ın görüşmeye geç gelmesi “2020’nin intikamını aldı” yorumlarına neden oldu.

Ukraynalı yetkililer, sağlık durumu ile ilgili son aylarda yoğun spekülasyonlar yapılan Putin'in dublör kullanmış olabileceği iddiasını ortaya attı.

Tümgeneral Kirilo Budanov (sağda)Ukraynalı Tümgeneral Kirilo Budanov, Putin’in İran'a bir dublör getirdiğini ve Rus uçağının Tahran'a iniş yapmasından sonra bu dublörün kırmızı halıdan geçerek yetkililerle bir araya geldiğini iddia etti. Ukrayna istihbaratından kaynaklar da Putin’in dublör kullanmış olabileceği iddiasını ortaya attı.

İddialara konu olan görüntüler

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, ikili görüşme öncesinde Erdoğan’ı beklemek zorunda kalan ve yüzü şekilden şekle giren kişinin bir dublör olmadığı yorumunu yaptı.

Ukraynalı yetkili Anton Geraşenko, Putin’in kameralar önünde beklemesi ile ilgili “Erdoğan, Tahran’da Putin’i bekletti. Führer’in yüzünde utanç ve hakaret duygularının bütün yelpazesi vardı. Bir sığınak bu yüzü saklamak için en iyi yer” ifadelerini kullanmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER