Ruanda’dan Sonra Türkiye: İngiltere Başbakan Adayı Lis Truss’un Göçmen Planı

Göçmeler için Türkiye planı Gazeteoksijen’deki habere göre; İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’ın yerine gelmek için yarışan adaylar arasında öne çıkan isimlerden biri olan Liz Truss’ın, Ruanda planına Türkiye’nin de katılmasını isteyeceği öğrenildi.

Ruanda’dan Sonra Türkiye: İngiltere Başbakan Adayı Lis Truss’un Göçmen Planı

Göçmeler için Türkiye planı

Gazeteoksijen’deki habere göre; İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’ın yerine gelmek için yarışan adaylar arasında öne çıkan isimlerden biri olan Liz Truss’ın, Ruanda planına Türkiye’nin de katılmasını isteyeceği öğrenildi. The Times’ın edindiği bilgiye göre Liz Truss, başbakan olursa göçmenleri sınırdışı etmek için hazırlanan Ruanda planına Türkiye gibi ülkeleri de eklemeye çalışacak.

Özel toplantıda açıkladı

Dışişleri bakanı, özel olarak milletvekillerine, Truss’ın Kanal göçmen kriziyle mücadele etmek amacıyla Ruanda ile yapılan anlaşmanın benzerini yapmak istediğini söyledi. Buna göre Truss, geçici koruma statüsündeki yaklaşık dört milyon Suriyeli ile dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna sahip olmasına rağmen Türkiye ile müzakereleri başlatmak istediğini ekledi. Truss'a yakın bir kaynak, Türkiye'nin 'Liz'in potansiyel olarak bakacağı türden bir ülke' olduğunu söyledi. Kaynak, “Türklerin buna hazır olup olmadığı başka bir soru” diye ekledi. Muhafazakar Milletvekili Christopher Chope, Truss'ın geçtiğimiz günlerde kendisine Türkiye ve İspanya'yı da içeren diğer ülkelerle benzer anlaşmalar yapmayı planladığını söylediğini aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

10 Bin Kilometre Uzağa Gönderecek: İngiltere'den Göçmenler İçin İnsanlık Dışı Çözüm...

İngiltere'nin Tartışmalı Uygulaması Bugün Hayata Geçiyor: Kaçak Göçmenler Ruanda’ya Gönderiliyor

İngiltere'nin tartışmalı göçmen politikası bugün...

Avrupa Ülkelerinin 'Gözdesi' Ruanda: İngiltere'nin Ardından Danimarka da Göçmenler İçin Harekete Geçti!

İngiltere'nin ardından Danimarka da göçmenlerin ...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER