Rus oligarkların yatları tekrar Türkiye karasularında

The Times gazetesi, toplam değeri milyarlarca dolar olan gemilerin Ege ve Akdeniz kıyılarında demir attığını yazdı. Gazete, yatların 3’ünün Bodrum’un 20 mil açığında demir attığını belirtirken, “Yaptırım uygulanan oligarklara ait en az 9 yat Türkiye’nin Ege ve Akden.

Rus oligarkların yatları tekrar Türkiye karasularında


The Times gazetesi, toplam değeri milyarlarca dolar olan gemilerin Ege ve Akdeniz kıyılarında demir attığını yazdı. Gazete, yatların 3’ünün Bodrum’un 20 mil açığında demir attığını belirtirken, “Yaptırım uygulanan oligarklara ait en az 9 yat Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

2.5 milyar dolar

Türkiye’de bekleyen gemilerin yaklaşık değerinin 2.5 milyar dolar olduğuna değinen gazete, bu lüks yatların geçen yılki konumlarını da mercek altına aldı. Buna göre geçen yıl aynı dönemde bu gemilerin hiçbirinin Türkiye’de olmadığına dikkat çekildi. 2021'de bu gemilerin büyük çoğu Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan’da demirlemişti.

Oligarkların nerede olduğuna dair bilgi yok

Sözcü'nün aktardığına göre aralarında Roman Abramoviç’in de olduğu çok sayıda oligarkın teknelerinin Türkiye açıklarında olduğu söylenirken oligarkların lüks araçlarında olup olmadığına dair bir açıklama y apılmadı.

Mikhelson’un Pacific'i de Türkiye'de

Ayrıca gazete, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlığın artmasının Batı’da endişe yarattığına da değindi. Rus oligark Leonid Mikhelson’a ait Pacific isimli lüks yatın da Karayipler’den Türkiye’ye geldiğini ve yolculuk sırasında takip sistemini devre dışı bıraktığı ifade edildi.

Oligarkların kaybı 60 milyar dolar

Rus oligarkların 30 milyar dolarlık mal ve fonuna el konuldu

Rus oligarklardan yeni formül: Yatlarını görünmez yaptılar!

Bir Rus oligark yatı daha geldi!

Rus oligarkların lüks tekneleri Muğla kıyılarında

Bir oligark daha Türkiye'ye geldi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER