Rusya AKKA'nın feshini onayladı

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, 19 Kasım 1990’da NATO ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan ve belirli askerî azaltmaları zorunlu kılan Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’nın (AKKA) feshedilmesini onayladı. Gazetemru'da yer alan habere göre.

Rusya AKKA'nın feshini onayladı

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, 19 Kasım 1990’da NATO ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan ve belirli askerî azaltmaları zorunlu kılan Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’nın (AKKA) feshedilmesini onayladı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Meclisin aldığı kararı değerlendiren Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri ve Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky, Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’nın feshi kararının Rusya’nın güvenliğini sağlamaya yönelik ulusal çıkarlarına tam olarak uyduğunu söylerken, Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, milletvekillerin Rus vatandaşlarının çıkarları doğrultusunda fesih kararı aldıklarını vurguladı.

"KOYUN İÇİNDE KURT ÇIKTI"

Volodin, Telegram kanalında yaptığı açıklamasında, “Tek kutuplu bir dünya kurma fikrine takıntılı olan Washington ve Brüksel, NATO’yu doğuya doğru ilerleterek küresel güvenlik sistemini yerle bir etti. Kuzey Atlantik İttifakı üyeleri, 1949’da NATO’yu kurarken bunu sadece savunma amaçlı yaptıklarını iddia etti.  Aslında blok koyun içinde kurt çıktı. sadece saldırıp insanlara ızdırap getirdi ve ülkeleri yok etti. Yugoslavya, Afganistan, Libya, Irak ve Suriye’yi hatırlayalım” diye yazdı.

NATO’yu kullanan ve Kiev terör rejimini silahlarla dolduran Washington’un hegemonyasını sürdürmek için dünyadaki durumu istikrarsızlaştırdığına değinen Duma Başkanı, ABD’nin tüm dünyada küresel bir felaketi kışkırttığını sözlerine ekledi.

Rusya, 2007’de NATO ülkelerinin anlaşmayı onaylayana ve bu belgeyi iyi niyetle uygulamaya başlayana kadar AKKA Antlaşması’na katılımını askıya almıştı.

Rusya'dan eski ABD büyükelçiliği çalışanına 'komplo' suçlaması

 

Rusya'da yabancı bankalara şube açma izni geliyor

 

Gümrüklerden Rusya bütçesine 1,779 trilyon ruble gelir

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER