Rusya: Azovstal'dan 959 Ukrayna askeri teslim oldu

İgor Konaşenkov, fabrika sahasında bulunan Ukrayna askerleri ve Azov taburu mensuplarının teslim olmaya devam ettiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Bir gün içinde, 29’u yaralı 694 savaşçı, 16 Mayıs’tan bu yana 80’i yaralı olmak üzere 959 savaşçı teslim.

Rusya: Azovstal'dan 959 Ukrayna askeri teslim oldu

İgor Konaşenkov, fabrika sahasında bulunan Ukrayna askerleri ve Azov taburu mensuplarının teslim olmaya devam ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Bir gün içinde, 29’u yaralı 694 savaşçı, 16 Mayıs’tan bu yana 80’i yaralı olmak üzere 959 savaşçı teslim oldu. Yaralılardan 51’i ihtiyaç duyduğu için (sözde) Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde Novoazovsk’ta hastaneye yerleştirildi" dedi.

31 alan vuruldu

Rus ordusunun Ukrayna’daki taarruzlarını sürdürdüğünü bildiren İgor Konaşenkov, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Donetsk’te Soledar yerleşim birimi yakınlarında bölge savunma karargahı dahil, 2 komuta merkezi, Krasnogorovke ve Mıkolayiv’de Avrupa ülkelerinden gelen yabancı paralı savaşçı birliği dahil Ukrayna askeri teknik araçların ve birliklerin bulunduğu 31 alanın vurulduğunu ifade etti.

Cephanelik yok edildi

Konaşenkov, “Bunun dışında Dnipro askeri havaalanında 2 Ukrayna Su-24 savaş uçağı, Mikolayiv civarında S-300 hava savunma füze sistemi, Donetsk’te Bahmut, Soledar, Pokrovskoe, Ugledar yerleşim birimlerinde 4 füze, topçu silahları ve mühimmatların bulunduğu cephanelik imha edildi” açıklamasını yaptı.

270’ten fazla Ukraynalı milliyetçi güç vuruldu

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 3 komuta merkezi, asker ve silahların bulunduğu 41 alan ve Ugedar yerleşim birimindeki bir cephaneliği yok ettiğini söyleyen Sözcü, bu saldırıların sonucunda 270’ten fazla Ukraynalı milliyetçi gücün ve 54 askeri teknik aracın vurulduğunu kaydetti.

Harkiv, Donetsk, Herson bölgelerinde 15 Ukrayna insansız hava aracının yok edildiğini bildiren Konaşenkov, “Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 172 uçak, 125 helikopter, 927 insansız hava aracı, 311 hava savunma füze sistemi, 3 bin 139 tank ve zırhlı araç, 389 çok namlulu roketatar, 1548 obüs ve havan topu, 2 bin 997 özel askeri araç imha edildi” dedi.

Ukrayna: Rusya 28 bin 300 asker ve 202 uçak kaybetti

Ukrayna: Rusya ile müzakereler askıya alındı

Rusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

Ukrayna: Rusya doğudaki mevzilerini güçlendiriyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER