Rusya'da Muhalif Lider Navalny Yoğun Bakımda: 'Bilinci Kapalı, Çayına Zehir Katılmış Olabilir'

Rusya siyasetinde muhalif duruşuyla bilinen Alexei Navalny, zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

Rusya'da Muhalif Lider Navalny Yoğun Bakımda: 'Bilinci Kapalı, Çayına Zehir Katılmış Olabilir'

Rusya siyasetinde muhalif duruşuyla bilinen Alexei Navalny, zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapalı olan muhalefet lideri sık sık miting ve yürüyüşlere katılarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i eleştiriyordu. Navalny'nin çay içtikten sonra fenalaştığı belirtildi.

s-d770e8ab87eb83ff26d23f4efa7dda6ef309dd
Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh, 44 yaşındaki siyasi liderin fenalaşmasıyla birlikte uçağın Tomsk kentine acil iniş yaptığını açıkladı. Tomsk’ta bir hastaneye kaldırılan Navalny’nin bilincinin kapalı olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

"Çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz"

Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Yarmysh, “Alexei’nin çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz. Sabahtan beri içtiği tek şey bir bardak çaydı” ifadesini kullandı.

Geçen yıl da benzer bi olay yaşanmıştı

s-ff184c28c7a208b145aa2f52187a15ba6732a2
Yarmysh, geçen yıl da benzer bir olay yaşandığını ve Navalny’nin hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, “O zaman hastaneye gittiğinde doktoru vücudunun alerjik bir reaksiyon gösterdiğini söylemişti” dedi.Bir avukat olan ve yolsuzluk karşıtı bir aktivist olarak Kremlin karşıtı çok sayıda gösteriyi organize eden Navalny, birçok kere gözaltına alınmıştı.

Yaşanan bu olayla ilgili bir fikrin mi var? Gel ve dio'da tartış!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER