Rusya'da seferberliğe katılanlara verilecek destekler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından, Rus vatandaşların seferberlik kapsamında elde edecekleri kazanımlar açıklandı. Rusya hükümeti tarafından açılan ve kamusal işlemler hakkında vatandaşların sorularına yanıt bulduğu resmi internet.

Rusya'da seferberliğe katılanlara verilecek destekler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından, Rus vatandaşların seferberlik kapsamında elde edecekleri kazanımlar açıklandı.

Rusya hükümeti tarafından açılan ve kamusal işlemler hakkında vatandaşların sorularına yanıt bulduğu resmi internet portalı “Açıklıyoruz. RF” (Obyasnyaem.RF), seferberliğe katılarak görev yapan Rus vatandaşlarına ödenecek aylık ücretin ne kadar olduğunu açıkladı.

Kısmi seferberliğin bir parçası olarak çağrılan tüm askeri personelin hizmet yerinden bağımsız olarak ayda en az 195 bin ruble alacağı belirtilirken, açıklamada, “Seferberlik kapsamında eğitim aldıktan sonra bir askeri birliğin personel listesine kaydedilen vatandaş, o andan itibaren bulunduğu yere bakılmaksızın, hazırlık süresi de dahil olmak üzere bir takvim ayı içinde en az 195 bin ruble aylık ücret alacaktır. Seferberliğe çağrılan askeri personele yapılan ödemelerin belirlenen şartlara ve tutarlara uygunluğuna ilişkin talimat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bununla beraber seferberlik kapsamında göreve çağrılan vatandaşlara ikamet ettikleri bölgelerden de ek aylık ödeme destekleri olduğu hatırlatılırken, aynı zamanda imzalanan yasa tasarısının aşağıda belirtilen sosyal destekleri de kapsadığı hatırlatıldı:

Seferberlik kapsamında verilen hizmet süresi boyunca ipotek ve tüketici kredilerinde ödemelerin ertelenmesi, komisyon alınmaması;

Doğalgaz, su ve elektrik kullanımını içeren konut ve kamu hizmetleri faturalarında yüzde 50 indirim;
Emlak vergisinden muafiyet;

Seferberlik kapsamında hizmet veren vatandaşların üç yaşına kadar çocuğu olması veya eşinin hamile olması durumunda aylık ek ödenek;

Zorunlu trafik sigortasında (OSAGO) yüzde 50 indirim; maliyetinin yüzde 50’sinin tazminat ödenmesi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın zamanda seferberlik kapsamında göreve giden Rus vatandaşlarına ayda en az 195 bin ruble ücret verilmesine dair kararname imzalamış, zamanında ödendiğine dair başbakanın 1 Kasım’a kadar rapor vermesi talimatı vermişti.

Seferberlik kararı Rusya ekonomisi için umut oldu

 

Seferberlik kararı Rus bankalarını sarstı!

 

Rusya: Seferberlik kapsamında 200 binden fazla kişi silah altına alındı

 

Seferberlikten sonra Kazakistan’a 200 binden fazla Rus giriş yaptı

 

Seferberlik sonrası konutta rus patlaması

 

Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası 5 yıldan 10 yıla çıktı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER