Rusya'da solunum cihazından çıkan yangında, 5 koronavirüs hastası öldü

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen 3.

Rusya'da solunum cihazından çıkan yangında, 5 koronavirüs hastası öldü

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen 3. ülke konumunda bulunana Rusya'da acı bir durum yaşandı. St. Petersburg'daki bir hastanenin yoğun bakımında çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybetttiği açıklandı. Yangının sebebi olarak, fazla doldurma nedeniyle bir solunum cihazının kısa devre yapması gösterildi.

SOLUNUM CİHAZI KISA DEVRE YAPTI

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir hastanede meydana çıkan yangında yoğun bakım ünitesindeki beş koronavirüs hastasının öldüğü açıklandı. Rus haber ajansları, yangının fazla doldurma nedeniyle bir solunum cihazının kısa devre yapmasından kaynaklandığını duyurdu. Ajanslar, yangının yoklama altına alındığını ve 150 dek hastanın terhis edildiğini belirtti. Yangında kaç hastanın yaralandığı ise demin bilinmiyor.

ÜLKEDEKİ OLGU SAYISI 220 BİNDEN FAZLA

Rusya dünya genelinde koronavirüs vakalarında üçüncü sırada yer alıyor. 220 binden artı kişinin koronavirüse yakalandığı ülkede ölü sayısı 2000'in üstünde açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü yaptığı açıklamada salgında uygulanan bazı önlemlerin hafifletileceğini söylemişti. Bu çerçevede inşaat, tarla ve fabrikalarda çalışan işçilerin işbaşı yapacakları duyurulmuştu.

Rusya'da solunum cihazından çıkan yangında, 5 koronavirüs hastası öldüBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER