Rusya'dan ABD'ye petrol yanıtı!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol tedarik etmeyeceklerini belirtti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Rus petrolü için 60 dolarlık tavan fiyat uygulanmasını önermesini değerlendiren Novak, "Bu rakamın nasıl elde edildiğin.

Rusya'dan ABD'ye petrol yanıtı!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol tedarik etmeyeceklerini belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Rus petrolü için 60 dolarlık tavan fiyat uygulanmasını önermesini değerlendiren Novak, "Bu rakamın nasıl elde edildiğini anlamıyoruz, istedikleri her şeyi söyleyebilirler. Fiyat, arz ve talep dengesine göre piyasa tarafından belirlenmelidir" dedi.

Rusya'nın tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol tedarik etmeyeceğini vurgulayan Novak, Batı'nın tavan fiyat uygulamasının diğer tedarikçilere ve hatta küresel ticarete her an uygulanabilecek kötü bir emsal olduğunun altını çizdi.

Yellen, Rus petrolüne uygulanan varil başına 60 dolarlık tavan fiyatın Moskova'nın enerji gelirlerini azaltmak için yeterli olacağını iddia etmişti.

Drujba'daki petrol sızıntısına ilişkin açıklama

 

Aramco, ABD'ye sattığı petrole zam yaptı

 

"OPEC+'nın petrol üretimi kesintisi tamamen ekonomik"

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER