Rusya'dan kriz yaratacak suçlama: Salgında ABD'nin parmağı var

Tüm dünyayı etkisi altına alan, insan hayatını ve küresel ekonomiyi baltalayan korona virüsü salgınıyla ilgili Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov ABD'yi suçladı. Korona virüsü salgınının ortaya çıkmasında ABD

Rusya'dan kriz yaratacak suçlama: Salgında ABD'nin parmağı var

Tüm dünyayı etkisi altına alan, insan hayatını ve küresel ekonomiyi baltalayan korona virüsü salgınıyla ilgili Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov ABD'yi suçladı.

Korona virüsü salgınının ortaya çıkmasında ABD’nin parmağının olabileceğini söyleyen Kirillov, “ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın, yeni corona virüsünün ortaya çıkmasında rol oynaması ihtimalini değerlendiriyoruz. Ajans, 2009’dan beri yeni corona virüsü türlerini inceleyen Predict programını finanse ediyor” ifadelerini kullanarak, ABD merkezli “Metabiota” şirketinin Ukrayna’daki bu tür çalışmalarda da görev aldığını hatırlattı.

ABD’li yetkililerin daha önce bu gibi çalışmaları sürekli olarak itiraf ettiğini savunan Kirillov, “ABD yönetiminin dar hedefli biyolojik çalışmaları göz önüne alındığında ve bu tür açıklamalar bizi yeni corona virüsü pandemisinin nedenlerine ve ABD askeri biyologlarının korona virüsün ortaya çıkması ve yayılmasındaki rolüne yeniden bakmaya neden oluyor” dedi.

HIV, korona ve maymun çiçeğini yendi, damgalanmayı yenemedi

 

ABD maymun çiçeği nedeniyle acil durum ilan etti

 

Almanya’da 2 bin 724 maymun çiçeği vakası

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER