Rusya’dan Türkiye’ye tatil ucuzladı

Rusya Federal İstatistik Servisi Rosstat, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan turistik gezilerin maliyetinin Ekim 2022’de bir önceki aya göre yüzde 2,4 düştüğünü açıkladı. Haftalık enflasyon raporunu açıklayan Rosstat, Türkiye tatili maliyetlerindeki düşüş ile birlikte Mısır.

Rusya’dan Türkiye’ye tatil ucuzladı

Rusya Federal İstatistik Servisi Rosstat, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan turistik gezilerin maliyetinin Ekim 2022’de bir önceki aya göre yüzde 2,4 düştüğünü açıkladı.

Haftalık enflasyon raporunu açıklayan Rosstat, Türkiye tatili maliyetlerindeki düşüş ile birlikte Mısır turlarının da yüzde 1,2 ucuzladığına vurgu yaparken, raporunda, “Türkiye’ye organize tatil gezilerinin fiyatları yüzde 2,4, Kafkasya ülkelerine yapılan geziler yüzde 1,8 ve Mısır için sunulan tur paketleri yüzde 1,2 azalmıştır” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, Kazakistan ve Özbekistan’a yapılan seyahatlerin ekim ayında yüzde 3,9 düştüğünü dile getiren Rosstat, Vietnam, Endonezya, Malezya ve Tayland’a yapılan seyahatlerin yüzde 2,2, Hindistan, Maldivler ve Sri Lanka’ya yüzde 1,5, Kıbrıs, Fas ve Tunus’a seyahatlerin ise yüzde gerilediğini bildirdi.

Rosstat’a göre turizm ve eğlence hizmetlerinde yaşanan düşüşle birlikte ekim ayında tiyatro ve sinema biletlerinin maliyetinin yüzde 1,8, otobüs turlarının ise yüzde 1,3 arttığı gözlemlenirken, konaklama fiyatlarında ise otellerin yıldız sayısına göre yüzde 0,3 ila yüzde 2,3 bandınca düşüş yaşandı.

Zam uyarısı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’deki otellerde konaklama maliyetlerinin önümüzdeki yıl yüzde 20 zamlanacağını bildirdi.

Resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki turizm sektörü uzmanları ve otel sahiplerinin gelecek yıl konaklama maliyetlerinin şimdiden yüzde 20, bazılarının ise yüzde 50 artırdığını belirtirken, tur fiyatlarındaki artışın Rusların Türkiye’deki tatil sürelerini kısaltacağı, birçok Rus turistin ise tatil planını Türkiye aleyhine değiştireceğini tahmin ediyor.

Rusların Türkiye'de konut yatırımı 3'e katlandı

 

Lüks konutta Rusların tercihi İstanbul, İzmir ve Bodrum

 

Rusların yeni seyahat rotası: İsviçre

 

Rusların tatil gözdesi yine Türkiye

 

Rusların Avrupa’da tatile çıkması neredeyse imkansız

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER