Rusya, dost olmayan ülkeler listesini genişletti

Rusya, İngiltere’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları destekleyen 11 İngiliz bölgesini “Rusya’ya dost olmayan ülkeler” liştesine ekledi. Listeye eklenen bölgeler arasında, Bermuda, Britanya Antarktika Bölgesi, Britanya Hint Okyanusu Toprakları, Cayman Adaları, Falkland Adal.

Rusya, dost olmayan ülkeler listesini genişletti

Rusya, İngiltere’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları destekleyen 11 İngiliz bölgesini “Rusya’ya dost olmayan ülkeler” liştesine ekledi.

Listeye eklenen bölgeler arasında, Bermuda, Britanya Antarktika Bölgesi, Britanya Hint Okyanusu Toprakları, Cayman Adaları, Falkland Adaları, Montserrat, Pitcairn Adaları, Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha, Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları, Akrotiri ve Dhekelia, Turks ve Caicos yer aldı.

Başlangıçta Rusya’ya dost olmayan ülkeler listesinde İngiltere tarafından kontrol edilen sadece üç bölgenin olduğu belirtilirken, bunlar arasında Anguilla Adası, İngiliz Virgin Adaları ve Cebelitarık’ın yer aldığı hatırlatıldı.

Mesajda, “Böylece, şimdi 14 İngiliz denizaşırı bölgelerinin tamamı Rusya’ya dost olmayan ülkeler listesine dahil edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

5 Mart 2022’de hükümet tarafından ilan edilen listeye göre, Rus vatandaşları ve şirketleri, Rusya’ya dostane olmayan ülkeler listesinden yabancı alacaklılara döviz yükümlülüğünü ruble olarak ödeme yapabilecek. Bunu yapmak için borçlunun bir Rus bankasından yabancı bir alacaklı adına C hesabı olarak adlandırılan özel bir ruble hesabı oluşturması ve kendisine ödeme gününde Merkez Bankası döviz kuru üzerinden ruble eşdeğeri olarak para transferini gerçekleştirmesi mümkün olacak.

Hükümet basın servisi, geçici prosedürün ayda 10 milyon ruble veya bu değere eşit yabancı para birimlerini aşan ödemeler için geçerli olduğunu hatırlattı.

22 Temmuz’da mart ayında Rusya’ya yaptırım uygulayan ve destekleyen ülkelerin içinde bulunduğu “Rusya’ya dost olmayan ülkeler” listesi oluşturan hükümet, güncellediği listeye Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Hırvatistan ve Slovakya’yı da eklemişti.

Rusya, dost olmayan ülkelere yeni bir yasak getirdi

 

Rusya açıkladı: Dost olmayan ülkelere yasaklandı

 

Rusya dost olmayan ülkeler listesini açıkladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER