Rusya: Mıkolayiv'in idari sınırlarına ulaştık

Rus askerlerinin Herson ve Mıkolayiv bölgelerine yönelik yaptığı taarruzlar sonucunda Ukrayna'nın 28.

Rusya: Mıkolayiv'in idari sınırlarına ulaştık

Rus askerlerinin Herson ve Mıkolayiv bölgelerine yönelik yaptığı taarruzlar sonucunda Ukrayna'nın 28. Mekanize Birliklerini etkisiz hale getirdiğini, Mıkolayiv bölgesinin idari sınırlarına ulaşıldığını söyleyen İgor Konaşenkov, Herson'da 36 kilometrekarelik bölgenin kontrol altına alındığını bildirdi.

Komsomolskoye yerleşim birimini ele geçirdiklerini belirten Sözcü Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde 12 kilometrelik bir saha üzerinde kontrol kurulduğunu ifade etti. Konaşenkov, Andreyevka bölgesinde Ukraynalılara kayıplar yaşattıklarını açıklayarak Donetsk'teki saldırılarda başarılı sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

'Marinka'nın yüzde 75'ten fazlasını ele geçirdik'

Marinka yerleşim biriminin yüzde 75'ten fazlasını Rus güçlerinin ele geçirdiğini duyuran Konaşenkov, Avdeyevka'da Ukrayna birliklerine yönelik kuşatmanın sürdüğünü bildirdi.

Kodema yerleşim biriminde üç taraftan Ukrayna ordusunun OPFOR özel birliklerini kuşattıklarını da belirten Konaşenkov, ayrıca Zaytsevo yerleşim birimine yaklaştıklarını savundu.

200'ün üzerinde Ukraynalı milliyetçi güç etkisiz hale getirildi

Rusya Hava Kuvvetleri'nin yüksek hassasiyetli silahla Donetsk bölgesindeki Slavyansk ve Konstantinovka'daki Ukrayna ordusunun 81. hava mobil ve 95. hava indirme birliklerinin geçici konuşlandıkları noktaları vurduğunu söyleyen Konaşenkov, burada 200'ün üzerinde Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

12 yönetim noktası vuruldu

Bir gün içerisinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait 12 yönetim noktasını vurduklarını duyuran İgor Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde ve Donetsk bölgesinde Soledar'da 7 roket ve top cephaneliğinin yok edildiğini, Harkiv ve Donetsk bölgesinde de 4 akaryakıt deposunun vurulduğunu bildirdi.

Dnipro bölgesinde Marganitsa yakınlarında ABD yapımı 2 adet M777 obüsün imha edildiğini söyleyen Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin Harkiv bölgesindeki Barvenkovo yakınlarında Ukrayna'ya ait bir adet Su-27 savaş uçağı ve çeşitli yerlerde 6 insansız hava aracını düşürdüğünü kaydetti.

'Ukrayna'ya ait 268 uçak ve 148 helikopter yok edildi'

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 268 uçak, 148 helikopter, 1796 insansız hava aracı, 369 hava savunma füze sistemi, 4 bin 377 tank ve zırhlı araç, 818 çok namlulu roketatar, 3 bin 335 obüs ve havan topu, 5 bin 24 özel askeri araç yok edildi" dedi.

BM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili

 

Rusya: Ukrayna'ya ait bir savaş uçağı ve 6 İHA düşürüldü

 

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 1000 çocuk öldü

 

Scholz'dan Rusya açıklaması! Güvenilir değil

 

Japonya, Rusya'ya karşı yaptırımların devam etmesini istiyor

 

AB, Rusya'ya karşı Türkiye'den ümitli

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER