Rusya, ulusal paralar ile ticareti genişletecek

Rusya'nın, Avrasya Hükümetlerarası Konseyi (EAEU) üyeleri arasındaki ticaret anlaşmalarında ulusal para birimlerinin kullanımını genişletmeyi teklif etmeyi planladığı bildirildi. RBC'nin 25 ve 26 Ağustos'ta Kırgızistan'da yapılacak konsey toplantısı için bir Rus kararnamesi tas.

Rusya, ulusal paralar ile ticareti genişletecek

Rusya'nın, Avrasya Hükümetlerarası Konseyi (EAEU) üyeleri arasındaki ticaret anlaşmalarında ulusal para birimlerinin kullanımını genişletmeyi teklif etmeyi planladığı bildirildi.

RBC'nin 25 ve 26 Ağustos'ta Kırgızistan'da yapılacak konsey toplantısı için bir Rus kararnamesi taslağına atıfta bulunarak bildirdiği haberine göre kararname, EAEU üye ülkeleri - Rusya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan - arasındaki ekonomik işbirliğine ilişkin tavsiyeler sunuyor.

Belgeye göre, uluslararası ticaretin mimarisindeki değişiklikler ve tedarik zincirlerinin küresel yeniden yapılandırılması arasında EAEU üyelerinin ulusal ekonomilerinin ekonomik egemenliğini güçlendirmek için karşılıklı ticaret anlaşmalarında ulusal para birimlerinin kullanılması öneriliyor.

Belge ayrıca, Rusya'nın Mir ve Belarus Belkart'ı gibi ulusal banka ve kredi kartlarının tüm EAEU ülkelerinde serbestçe kullanılabilmesi için EAEU üye devletlerinin ulusal ödeme kartı sistemleri arasındaki etkileşimi genişletmeyi de öneriyor. Ayrıca, karşılıklı mutabakatlar çerçevesinde EAEU ülkelerinin bankaları arasında SWIFT kullanmadan finansal bilgi alışverişinde bir alternatif sunmayı teklif ediyor.

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi rekor seviyeyi aşabilir

 

Güney Kore, Rusya nükleer enerji şirketiyle dev anlaşma imzaladı

 

Rusya'nın petrol üretimi arttı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER