Sağır Sultan Bile Duydu Ama: Mili Savunma Bakanı SADAT Hakkında Bilgiye Sahip Değilmiş

Zeybek'in bu bağlamda yanıtlanmasını istediği sorular şunlar oldu: 1- SADAT Uluslararası Savunma, Danışmanlık, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulduğu günden bugüne kadar devletimizin hangi kurumlarına askeri ve güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve ikmal hizmetl.

Sağır Sultan Bile Duydu Ama: Mili Savunma Bakanı SADAT Hakkında Bilgiye Sahip Değilmiş
s-e3358561867573cd22702e4b6f2adf24afa465

Zeybek'in bu bağlamda yanıtlanmasını istediği sorular şunlar oldu:

1- SADAT Uluslararası Savunma, Danışmanlık, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulduğu günden bugüne kadar devletimizin hangi kurumlarına askeri ve güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve ikmal hizmetleri vermiştir? Verdiyse nelerdir?2- Türk Silahlı Kuvvetleri, SADAT'tan askeri alanda ve/veya iç ve dış güvenlik alanında danışmanlık hizmeti almış mıdır? Aldıysa detayları nedir?3- Türkiye'nin bazı şehirlerinde SADAT'ın kontrolünde ve işletmesinde olan silahlı eğitim kampları bulunmakta mıdır? Var ise hangi şehirlerdedir? Kimlere, ne gibi eğitimler vermektedir? ,4- Harp okullarına alınacak olan adayların mülakatları sırasında, bu okullara alınacak adayları seçmekle görevli komisyonda SADAT bağlantılı isimler bulunmuş mudur? Hangi ünvanla bu mülakatlarda bulunmuşlardır?

Hulusi Akar'ın cevapladığı detaylı soru önergesinin yanıtı kısa ve net oldu.

Akar, Milli Savunma Bakanlığı'nda SADAT ile ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığını cevabında açıkça beyan etti.Akar'ın resmi cevabı şöyle:
'Yazılı soru önergesinde cevaplandırılması istenilen konular hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır.'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER