Sağlık Bakanı Koca, Bayramda Uyulması Gerekli Tedbirleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Koca, Bayramda Uyulması Gerekli Tedbirleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Koca, bayramda uyulması gerekli tedbirleri açıkladı. Test kitlerinin doğru sonuç verme oranının %90'ın üzerinde olduğunu söyleyen Koca, ABD'li bir ilaç şirketinin rüşvet verdiği iddiasının soruşturulduğunu söyledi.

s-17ffdc20e45f62dcad21332ed7458332ae2f5f
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, 3 ay sonra ilk yüz yüze toplantı gerçekleştirdi.Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor.Koca, "Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav. Hayatımızda el öpmediğimiz, sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer alacak. Ramazan Bayramı'nı gönlümüzce idrak edememiştik. 24-25-26 Mayıs tarihlerine gelen bayram en sıkı tedbirlerle buruk geçti" dedi. Koca, Kurban Bayramında uyulması gerekli tedbirleri şöyle sıraladı: 

Birinci grup önlemler

Hayvan satış alanlarında olabildiğince kısa kalınmalıdır.Müşteri satıcı arasında el sıkışma usulü pazarlık yapılmamalıdır.65 yaş üstü ve kronik hastalar hayvan satış ve kesim alanlarında bulunmamalıdır.Kurbanlar belirlenen yerlerde kesilmelidir.Kesim tercihen işin ehli tarafından en az katılımla yapılmalıdır.Maske mesafe el temizliğine dikkat edilmelidir.

İkinci grup önlemler

Cuma ve Bayram namazlarında şu tedbirlere uyulmalıdır:Abdeste cami şadırvanında alınmamalı, evde alınmalıdır. Aksi halde sosyal mesafe ve maske kuralına uymak imkansız hale gelebilir.Maske ve sosyal mesafe kritik kuraldır. saflarda yan yana gelen iki kişi aralarına boşluk bırakmalıdır. Cami içinden çok mümkün olduğunca açık hava kullanılmalıdır.Vaaz ve namaz süreleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirttiği üzere kısa tutulmalıdır.Namaz sonunda cemaat en arka saftan başlayarak düzenli şekilde dağılmalıdır.

Üçüncü grup önlemler

65 yaş üstü büyüklerimiz ve kronik hastalar, lütfen bayram namazına gitmesin.Mezar ziyaretleri kalabalık ihtimali varsa mutlaka arife ve bayram sonrasına ertelenmelidir.Bu bayramda makbul olan ziyaret yüz yüze ziyaret değildir. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır.Bayram boyunca hasta ziyaretinden uzak durulmalı, el öpmek ve öptürmek, tokalaşmak, sarılmak bir sonraki bayrama ertelenmelidir.Bugüne kadar uyduğumuz kuralları terk edersek, karşılaşacağımız sonuçlar tahmin edilebilir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER