Sağlık çalışanlarına ek ödeme yönetmeliği Resmi Gazete'de

Sağlık çalışanlarının beklentileri karşılanmaya devam ediyor.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme yönetmeliği Resmi Gazete'de

Sağlık çalışanlarının beklentileri karşılanmaya devam ediyor. Sağlık çalışanların beklediği ek ödeme yönetmeliği Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni ek ödeme yönetmeliği ile birlikte hizmet sözleşmesi imzalanan üniversite personeli de teşvik kapsamına alındı. Tıbbi işlemlerin puanı üretme imkânı bulunmayan ve gelire katkısı olmayan birlikte kullanım kapsamında hizmet sözleşmesi imzalanan üniversite personeli için eğitim ve araştırma katsayısı mesai içi ham puan hesaplamasında çarpan olarak kullanılacağı ve bu çarpanın şu an için 1 olarak alınacağı kaydedildi.

Kararnamede, ''Ek ödemeler, personelin kadro unvanına göre, hak ettiği taban ödemenin birim teşvik katsayısı ve aktif çalışma gün katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Bu tutar, profesör ve doçent unvanlı personel ile entegre ilçe Devlet hastanesi başhekimi, toplum sağlığı merkezi başkanı, halk sağlığı laboratuvarı sorumlusu ve yan dal uzmanları için % 20’ye kadar artırımlı uygulanabilir. Birim teşvik katsayısı, birim teşvik hedeflerinin gerçekleşme oranına göre (0) ile (1) arasında değişen katsayıdır. Birim teşvik katsayısına toplu sözleşme hükümlerinden kaynaklanan artışlar eklenir.'' ifadeleri kullanıldı.

İlk ve acil yardım kliniklerinde acil servis polikliniklerinde görev yapan pratisyen tabipler de kapsama alındı.

Sağlık Bakanlığı'ndan atama açıklaması

 

Sağlık çalışanları alacakları teşvik miktarını 'bu ay bitmeden' öğrenecek

 

Sağlıkta yeni model: Ödül ve teşvik!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER