'Şakkanadak' Batırel, Merkez Bankası'nın Faiz Artıracağını Söyledi Özgür Demirtaş'a 'Yarası Olan Gocunur' Dedi

Necmettin Batırel, ekonomideki gidişata dair olumlu beklentilerini her daim koruyor.

'Şakkanadak' Batırel, Merkez Bankası'nın Faiz Artıracağını Söyledi Özgür Demirtaş'a 'Yarası Olan Gocunur' Dedi

Necmettin Batırel, ekonomideki gidişata dair olumlu beklentilerini her daim koruyor. Bu umut, yaşam tarzı olarak örnek alınması gereken bir özellik olurken, yer yer realizm ile çelişebiliyor.

Merkez Bankası'nın dolar satışı hamlesi ile ilgili fikirlerinden de anlaşıldığı gibi 'sayılardan çok' piyasa psikolojisi ile ilgilendiği görülen Batırel'in yorumlarında ise isabet oranı değişebiliyor.

'Şakkadanak' Necmettin Batırel'in Dolar, Borsa ve Ekonomi Tahminleri Ne Kadar Başarılı?

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, 21 Temmuz perşembe günü yapılacak kritik Merkez Bankası PPK toplantısı öncesinde de faiz kararına dair beklentisini açıkladı. Ters köşe mi? Ters psikoloji mi? Perşembe günü öğreneceğiz.

21 Temmuz Perşembe günü Para Politikası Kurulu nasıl bir karar alacak? Piyasaların büyük bölümü faizlerin değişmeyeceğini düşünüyor. Şu anda politika faizi %14. Ama bu sadece bankaların fonlamasından kullanılıyor. Bankalarda bu düşük faizle aldıkları parayı %25’le ticari kredi olarak dağıtıyor. Beklentinin aksine 2 puanlık bir faiz artışına gidilebilir. Böylece hem bankaların kazançları sınırlanır, hem de Türk Lirası'ndaki kazanımlar büyür, enflasyonla mücadelede önemli bir adım atılmış olur. Hem de 900 puanı aşan CDS’lerimiz (yurt dışına sattığımız tahvillerin sigorta primi) düşer, yabancı yatırımcı akını başlar. Merkez Bankasının faizi yükseltmesi ticari kredi faizlerinin artmasına yol açmaz. Tam aksine piyasada bankanın gerektiğinde böyle bir karar alabileceği beklentisi oluşturacağı için çok olumlu algılanır.

Geçen günlerde de yazdığı bir yazıda isim vermeden Batırel, enflasyonun yükselmesinde sorumlu olduğu için Özgür Demirtaş'ı eleştirmişti

'Şakkadanak' Necmettin Batırel'e Göre Enflasyonun Bir Numaralı Sorumlusu Özgür Demirtaş...

Batırel, Demirtaş üzerinden 'finans profesörlerine' yaptığı suçlama ile ilgili ise bu yazısında bir dip not düştü

“Körle yatan şaşı kalkar” başlıklı yazımda hiç isim vermeden bazı finans profesörlerini halkın tasarruflarını yanlış yönlendiriyorlar, diye eleştirmiştim. Bunlardan bir tanesi üzerine alınmış. Vay sen beni kastettin diyerek yemin ediyor. Ben kimseyi hedef göstermedim. Olsaydı açık açık yazardım. Allah’tan başka kimseden korkmam. Ama o arkadaş bunu üzerine alarak sahiplendiğine göre, demek ki işin içinde var. Yarası olan gocunur. Yoksa susar oturur. Otur bakiim yerine!..

Yazarın daha önce açıkladığı ancak gerçekleşmeyen tahminleri de ilginizi çekebilir

'Şakkadanak' Batırel, Enflasyonun Belini Kırdı, TL'deki Oyunu Bozdu: Dolar Nasıl Düşecek?

Şakkadanak'tan Dolar Yorumu: Çakılacak

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile CNN Turk’teki ...

Şakadanak Batırel'den İlginç Ekonomi Yorumu: 'Kurban Bayramında Dolar Bozdurulacak, Kurlar Devrilecek'

Tutturamadığı ekonomi tahminleriyle özellikle ya...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER