Scholz: Almanya, Rus gazı olmasa da bu kışın üstesinden gelecek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın kış aylarında stoklarından gaz kullanacağını, bunu yanı sıra Norveç veya Hollanda'dan daha fazla gaz alacaklarını belirtti. Alman hükümetinin bir krize karşı tedbirlerin erken almaya başladığını, gaz depolarının doldurulmasına hı.

Scholz: Almanya, Rus gazı olmasa da bu kışın üstesinden gelecek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın kış aylarında stoklarından gaz kullanacağını, bunu yanı sıra Norveç veya Hollanda'dan daha fazla gaz alacaklarını belirtti.

Alman hükümetinin bir krize karşı tedbirlerin erken almaya başladığını, gaz depolarının doldurulmasına hız verdiğini ve LNG terminalleri kurduğunu belirten Scholz, "Gaz tedariki daralsa da muhtemelen bu kışın üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Scholz, İspanya'dan Fransa'ya yeni bir doğal gaz boru hattı inşa edilmesini desteklediklerini de tekrarladı

Habeck, bu kış Rus gaz teslimatlarına güvenemeyeceğini açıkladı

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Avrupa bu kış enerji kıtlığına hazırlanırken, ülkenin Rusya'dan gelen gaz kaynaklarına güvenemeyeceğini bildirdi.

Almanya, en soğuk aylarda hayati yakıt tedarikinde Rus Gazprom PJSC'nin rolü konusunda giderek karamsarlaşıyor. Gazprom, Çarşamba gününden itibaren üç gün için olacağını belirttiği ana boru hattı üzerinden Avrupa'ya teslimatları durdurdu ve akışların bloğu yaptırımlar karşısında sıkıştırmanın bir yolu olarak kullanılacağına dair artan beklentiler var.

Avrupa, mevcut bakımdan sonra gazın geri gelip gelmediğini Cumartesi günü öğrenecek. İlk şebeke verileri, bunun olacağını gösteriyor - yine de teyit edilecek. Kaynaklara göre hükümet, Ekim ortasında başka bir aksamanın bunu hızla takip etmesinden endişe ediyor.

Habeck, "Kış boyunca Kuzey Akım 1 boru hattından gelecek gaza güvenmemeliyiz" dedi ve Rus devlet tarafından işletilen tedarikçiyle temas halinde olmadığını da vurguladı. Habeck,"Beklediğim şey, Rusya'ya veya Gazprom'a hiçbir şekilde güvenemeyeceğimiz, gerisi tamamen spekülasyon." diye konuştu.

Gazprom, Sibirya 2 boru hattını inşa edecek

 

Fransız Bakan: Doğalgaz depoları 2 hafta içerisinde yüzde 100 dolacak

 

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER