Siemens konsorsiyumundan 4 milyar euroluk sözleşme

Alman şirketinden yapılan açıklamaya göre, Siemens Energy ve İspanyol Dragados Offshore şirketi, Almanya'da açık deniz rüzgar enerjisi şebeke bağlantıları için iki dönüştürücü sistemi inşa etmek üzere 4 milyar eurodan fazla değere sahip bir sözleşme imzaladı. Siemens Energ.

Siemens konsorsiyumundan 4 milyar euroluk sözleşme

Alman şirketinden yapılan açıklamaya göre, Siemens Energy ve İspanyol Dragados Offshore şirketi, Almanya'da açık deniz rüzgar enerjisi şebeke bağlantıları için iki dönüştürücü sistemi inşa etmek üzere 4 milyar eurodan fazla değere sahip bir sözleşme imzaladı.

Siemens Energy, Alman iletim sistemi operatörü Amprion tarafından her iki şirketin konsorsiyumuna verilen sözleşmenin bugüne kadar aldığı en büyük açık deniz şebeke bağlantı siparişi olduğunu söyledi.

Bir endüstri kaynağına göre, Siemens Energy'nin sözleşmedeki payı toplam değerin yaklaşık yarısı veya yaklaşık 2 milyar euro.

Açıklamada, Almanya'daki açık deniz rüzgar santrallerinden toplamda 4 gigawatt'a (GW) kadar yeşil elektriğin taşınabileceği, bunun yaklaşık 4 milyon insanın ihtiyacını karşılamaya yeteceği belirtildi.

Siemens’ten 10 milyar euroyu aşan kâr

 

Siemens, Rusya’daki tüm varlıklarını sattı

 

Siemens tarihinin en büyük siparişini aldı

 

Rusya gaz akışı için Siemens'i suçladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER