Şırınga Çikolata Davası: 6 Kamu Görevlisine 13 Yıl Hapis İstemi

7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın kantinden aldığı şırınga çikolatadan ölümüyle ilgili 6 kamu görevlisi hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Okul müdürü ve sınıf öğretmenin de arasında bulunduğu 6 kamu görevlisi hakkında 'taksirle ölüme neden olma' v.

Şırınga Çikolata Davası: 6 Kamu Görevlisine 13 Yıl Hapis İstemi

7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın kantinden aldığı şırınga çikolatadan ölümüyle ilgili 6 kamu görevlisi hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

s-25d53376426c9e0358c43d81942c564ef1deb0
Okul müdürü ve sınıf öğretmenin de arasında bulunduğu 6 kamu görevlisi hakkında 'taksirle ölüme neden olma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Okulun kantin işletmecisi N.Y. ve ürünü dağıtan firmanın sahibi Y.T. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6’şar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.Keçiören’de 11 Aralık 2019 günü gerçekleşen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, kamu görevlilerinin dosyası ayrılırken, Y.T.’nin piyasaya sürdüğü ürün üzerine “Elle çıkarılması gerek, ağızla çıkarılması tehlikeli” uyarısı yazdırmadığı ve N.Y.’nin de çocukları enjektör şeklindeki çikolatanın tıpasını elle çıkarmaları konusunda uyarmadığı için ‘tali kusurlu’ olduğu belirtilmişti.

Hayatını kaybeden Mert Yağız ise 'asli kusurlu' sayılmıştı.

Şırınga Şeklindeki Çikolata Kapağının Boğazına Kaçması Sonucu Hayatını Kaybeden Mert, Asli Kusurlu Bulundu - Müge Anlı Canlı Yayında Açıkladı: Minik İkranur'un Katili 14 Yaşındaki Öz Amcası Çıktı! - TÜİK Başkanı Görevden Alındı - TikTok Videosu Çeken Gençler MHP'nin İlçe Binasında Darp Edildi...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER