Son Dakika! Kabil Havalimanı'nda çıkan izdihamda 17 kişi yaralandı

NATO'nun bir güvenlik yetkilisi Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Uluslararası Hamid Karzad Havalimanı'nda çıkan arbedede 17 kişinin yaralandığını açıkladı. 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİTaliban'ın ülkede yönetimi ele alması sonrasında ülkeden kaçmak isteyen vatandaş.

Son Dakika! Kabil Havalimanı'nda çıkan izdihamda 17 kişi yaralandı

NATO'nun bir güvenlik yetkilisi Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Uluslararası Hamid Karzad Havalimanı'nda çıkan arbedede 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Taliban'ın ülkede yönetimi ele alması sonrasında ülkeden kaçmak isteyen vatandaşlar, sınırlara ve havalimanlarına akın etmişti. Uçakların iniş takımlarına tutunarak kaçmak isteyen Afganlardan 7 kişi ise bu sırada hayatını kaybetmişti.

"AFGANİSTAN'DAKİ ÇÖKÜŞÜ ÖNGEREMEDİK"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dün bölgedeki gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, çöküşün çok ani olduğunu ve öngörülemediğini belirterek, "Afgan siyasi liderliği Taliban'a karşı duramadı ve Afganların umutsuzca istediği barışçıl çözümü elde edemedi." demişti.

Stoltenberg, Afganistan'daki durumla ilgili düzenlediği basın toplantısında, NATO'nun önceliğinin personelinin ve NATO için çalışan Afganların güvenli biçimde tahliyesi ve bunlardan bir kısmının halihazırda ülkeden çıkarılmış olduğunu, NATO'ya ait sivil personelin bu operasyonları düzenlemek için ülkede kaldığını söylemişti.

TAHLİYELER DEVAM EDECEK

"Başta Türkiye'nin olmak üzere NATO üyeleri ABD, İngiltere'nin askeri güçlerine havalimanı operasyonlarının güvenliğini sağlamada oynadıkları önemli rol için teşekkür ediyorum." diyen Stoltenberg, müttefiklerin tahliyeler için ek uçak göndereceklerini bildirdiklerini aktardı.

Taliban'dan kaçmak için uçağın iniş takımına asılan Afganların yeni görüntüleri ortaya çıktıTaliban'dan kaçmak için uçağın iniş takımına asılan Afganların yeni görüntüleri ortaya çıktıUçaktan düşen Afganlarla ilgili tüyler ürperten rapor! İniş takımında ceset parçaları bulunduUçaktan düşen Afganlarla ilgili tüyler ürperten rapor! İniş takımında ceset parçaları bulunduTaliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladıTaliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladıTaliban'dan kaçmak için uçağın tekerine asılan Afgan'ın çırpınışları böyle kaydedildiTaliban'dan kaçmak için uçağın tekerine asılan Afgan'ın çırpınışları böyle kaydedildiAfganistan'dan tahliye edilen Türkler konuştu: Bizden önce kalkan ABD kargo uçağından düşenler olduAfganistan'dan tahliye edilen Türkler konuştu: Bizden önce kalkan ABD kargo uçağından düşenler olduAfganistan'dan gelen görüntüler korkunç! Taliban'dan kaçan halk hareket halindeki uçaklara tutunup kaçmaya çalışıyorAfganistan'dan gelen görüntüler korkunç! Taliban'dan kaçan halk hareket halindeki uçaklara tutunup kaçmaya çalışıyor150 kişilik uçakta 640 Afgan! Fotoğrafı ABD servis etti, nereye götürüldükleri ise bilinmiyor150 kişilik uçakta 640 Afgan! Fotoğrafı ABD servis etti, nereye götürüldükleri ise bilinmiyor

TALİBAN'IN ELİNDE HANGİ SİLAHLAR VAR? İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AMERİKA'NIN AFGANİSTAN'DAKİ STRATEJİSİ NE OLACAK? İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Dakika! Kabil Havalimanı'nda çıkan izdihamda 17 kişi yaralandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER