Son dakika: Kum kentini karantinaya almayan İran'da tüm şehirler koronavirüsten etkilendi

Çin'in ardından koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan İran, salgının ilk görüldüğü şehir Kum'u karantina altına almamıştı.

Son dakika: Kum kentini karantinaya almayan İran'da tüm şehirler koronavirüsten etkilendi

Çin'in ardından koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan İran, salgının ilk görüldüğü şehir Kum'u karantina altına almamıştı. Bu kararıyla çok tepki çeken İran'da Cumhurbaşkanı Ruhani koronavirüsün neredeyse tüm şehirlere yayıldığını açıkladı. Öte yandan, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde yaşanan ölümlerin sayısı 92'ye yükseldi.

Dünyada bugüne kadar 93 binden fazla kişiye bulaşan ve 3 bin 203 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs Çin'den sonra en fazla İran'da etki gösteriyor.

RUHANİ: TÜM ŞEHİRLERE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yaptığı açıklamada koronavirüsün ülkesi için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne serdi. Ruhani açıklamasında "Koronavirüs ülkemizde neredeyse bütün şehirlere yayıldı. İran bu salgını minimum ölüm sayısı ile kısa zamanda yenecek" ifadelerini kullandı.

KARANTİNA UYGULAMAMA KARARI ÇOK TARTIŞILDI

İran'da koronavirüs ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde 2 kişide görülmüştü. Hastalık tespit edilen kişiler aynı gün hayatını kaybetmişti. İran, ölümlerin artmasına rağmen Kum kentine karantina uygulamama kararı almıştı. Geçtiğimiz 26 Şubat günü Ruhani karantinayla ilgili yaptığı açıklamada da"Hiçbir şehir veya bölge için karantina kararı gündemde değil. Bir yerin kapatılması kararı valiliğin ve bakanlıkların değil, Koronayla Mücadele Merkezi'nin sorumluluğundadır" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin komşusu İran'da 19 Şubat'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 2 bin 822 vaka tespit edildi. Türkiye, İran'da görülen koronavirüse karşı tedbir olarak bu ülkeyle tüm kara sınırlarını kapattı, yolcu ve kargo uçuşlarını durdurdu. Ayrıca İran sınırında bulunan sınır kapılarına da ilk müdahale için sahra hastanesi kurdu.

Sağlık Bakanı Koca, İran'dan gelmek isteyen heyeti geri çevirdiSağlık Bakanı Koca, İran'dan gelmek isteyen heyeti geri çevirdi İran dini lideri Hamaney'in torunu koronavirüse yakalandıİran dini lideri Hamaney'in torunu koronavirüse yakalandı Son dakika: İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, yeni tip koronavirüse yakalandıSon dakika: İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, yeni tip koronavirüse yakalandı İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komiyonu Başkanı da koronavirüse yakalandıİran Meclisi Ulusal Güvenlik Komiyonu Başkanı da koronavirüse yakalandı Son dakika: Koronavirüse yakalanan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nın canlı yayında terlediği anlar ortaya çıktıSon dakika: Koronavirüse yakalanan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nın canlı yayında terlediği anlar ortaya çıktı İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nın ardından Hükümet Sözcüsü Ali Rebii de koronavirüse yakalandıİran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nın ardından Hükümet Sözcüsü Ali Rebii de koronavirüse yakalandı Koronavirüs kaç can aldı? Hangi ülkede kaç kişi koronavirüs nedeniyle öldü?Koronavirüs nedir? Coronavirus belirtileri nelerdir? Koronavirüs tedavisi nasıl yapılır? Koronavirüs hakkında merak edilenler ve sıkça sorulan sorular

Haber Videosu

: Kum kentini karantinaya almayan İran'da tüm şehirler koronavirüsten etkilendi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER