Son Dakika: Pompeo'dan İdlib açıklaması: Soçi Anlaşması'na dönülmeli, ateşkes ilan edilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da gerçekleşen görüşmesi sona erdi.

Son Dakika: Pompeo'dan İdlib açıklaması: Soçi Anlaşması'na dönülmeli, ateşkes ilan edilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da gerçekleşen görüşmesi sona erdi. 2 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmeler devam ederken ABD'den İdlib konusunda kritik bir açıklama geldi.

"TÜRKİYE SINIRLARINI KORUMA HAKKINDA SAHİP"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye ve İdlib'deki son durumu değerlendirdi. Erdoğan- Putin görüşmesini yakından takip ettiklerini söyleyen Pompeo açıklamalarında, "NATO ortağımız Türkiye sınırını Esed güçleri ve Rusya'ya karşı savunmak için her türlü hakka sahip" ifadelerini kullandı.

"ATEŞKES İLAN EDİLMELİ"

Türkiye'ye destek konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiklerini belirten Pompeo, "Soçi Anlaşması'na geri dönülmeli. Ateşkes ilan edilmeli" dedi.

Pompeo ayrıca Türkiye'nin ABD'den bazı taleplerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk hükümeti bizden bazı taleplerde bulundu. Şu an tüm bu talepleri değerlendiriyoruz. Savunma Bakanlığı ekibi ile beraber bölgedeki şiddetin azaltılması ve bu büyük insani krizin durdurulmasının en iyi yolunu araştırıyoruz. Ayrıca NATO ortağımız Türkiye'nin, Esed rejimi, Ruslar ve İranlılar tarafından Suriye içinde oluşturulan riske karşı kendini savunma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz."

Mike Pompeo

Son Dakika: 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından kritik Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdiSon Dakika: 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından kritik Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi İdlib'de hava gerginliği! Türk F-16'lar Rus askeri uçaklarına karşı havalandıİdlib'de hava gerginliği! Türk F-16'lar Rus askeri uçaklarına karşı havalandı Vatandaşa açık açık soruldu: Sizce İdlib'deki saldırıyı kim gerçekleştirdi?Vatandaşa açık açık soruldu: Sizce İdlib'deki saldırıyı kim gerçekleştirdi? Rus kanalına konuşan Esed: Türkiye'ye düşmanca bir şey yapmadıkRus kanalına konuşan Esed: Türkiye'ye düşmanca bir şey yapmadık Esed'i destekleyen Rusya, Bahar Kalkanı'ndan rahatsız: Uluslararası hukuku ihlal ettiEsed'i destekleyen Rusya, Bahar Kalkanı'ndan rahatsız: Uluslararası hukuku ihlal etti İdlib kimin elinde? İdlib önemi ne? İdlib son durum!İdlib kimin elinde? İdlib önemi ne? İdlib son durum! İdlib nerede? İdlib Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta?İdlib nerede? İdlib Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta? Bahar Kalkanı Harekatı nedir? Bahar Kalkanı Harekatı ne zaman başladı? Bahar Kalkanı Operasyonu anlamı ne?Bahar Kalkanı Harekatı nedir? Bahar Kalkanı Harekatı ne zaman başladı? Bahar Kalkanı Operasyonu anlamı ne? Serakib nerede? Serakib haritası ve konumuSerakib nerede? Serakib haritası ve konumu İdlib haberleri ve İdlib son dakika gelişmeleri için tıkla

Haber Videosu

: Pompeo'dan İdlib açıklaması: Soçi Anlaşması'na dönülmeli, ateşkes ilan edilmeli
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER