Sosyal Medyada Tepki Çekmişti: Kız Arkadaşını Darp Eden Engin Ceylan Tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kız arkadaşına şiddet uygulayan spor eğitmeni Engin Ceylan savcılığın talimatıyla gözaltına alınıp, tutuklandı.

Sosyal Medyada Tepki Çekmişti: Kız Arkadaşını Darp Eden Engin Ceylan Tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kız arkadaşına şiddet uygulayan spor eğitmeni Engin Ceylan savcılığın talimatıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Şiddet görüntüleri güvenlik kamerasına yansımış ve tepki çekmişti.

s-0b2ba3f7b4c27f616993f4afa3fbe100bb36ee
Muğla’da Kadına Şiddet Uygulayan Maganda İçin Kampanya Başlatıldı: #EnginCeylanTutuklansın - Marmaris'teki bir spor salonunda eğitmen olarak çalışan Engin Ceylan'ın 3 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Beste Ö.'ye uyguladığı şiddet bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler, 27 Mart Cumartesi günü de sosyal medyada yayınlandı. 1 yıl önceye ait olduğu ortaya çıkan görüntüde, Engin Ceylan, yemek yedikleri sırada genç kadının yüzüne bir şeyler fırlatıyor. Ardından da vuruyor. Gelen tepkiler üzerine Engin Ceylan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Vurma sebebim yemek yerken üstüme tuzluk ve bardağı fırlatıp, küfür etmesiydi. Haklı olduğum için şikayet etmedi. Bir sene benle yaşamaya devam ettikten sonra ayrılmak istediğim zaman videoyu kırpıp beni ifşa ve linç etmeye çalıştı. Herkes neyin ne olduğunu görsün" yazdı.

Tutuklandı

s-a2a513fc2234cc41e1bf1d3911f03ab45f576c
Marmaris Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı. Engin Ceylan, savcılığın talimatıyla dün gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan Engin Ceylan, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Engin Ceylan'ın avukatı ise, bugün tutuklamaya itiraz etti.

Başsavcılıktan açıklama

s-247e48652af30a5865c49dbf82d79e65910c88
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin güncel olmadığı bilgisine yer verilerek, "Mağdur Beste Ö., erkek arkadaşı olan Engin C. tarafından daha önceden darp edilmiştir. Bu görüntüler ile ilgili darp olayı nedeniyle Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önceden şüpheli Engin C. hakkında soruşturma yapılmıştır. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususu kamuoyuna duyurulur" denildi.

Görüntü ortaya çıkmadan bir gün önce de gözaltına alınmış

s-564d90f10eead3442c74825c72f71d6ef098ec
Öte yandan Beste Ö.'nün şiddet olayının ardından yaptığı şikayeti 4 Aralık günü geri çektiği, 26 Mart Cuma günü de yine şiddet iddiasıyla şikayetçi olduğu, gözaltına alınan Engin Ceylan'ın fadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Engin Ceylan hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER