Soylu, Bütçe Görüşmelerinde Kemal Kurkut Hakkında Konuştu: 'Haysiyetiniz Olsa Siviller İçin Baş Sağlığı Dilersiniz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te bütçe görüşmelerinde konuştu. Soylu, bütçe görüşmelerinde PKK tarafından öldürülen sivillerin fotoğraflarını göstererek "Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur kazan, belediye binasında silah depolayan, arka odad.

Soylu, Bütçe Görüşmelerinde Kemal Kurkut Hakkında Konuştu: 'Haysiyetiniz Olsa Siviller İçin Baş Sağlığı Dilersiniz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te bütçe görüşmelerinde konuştu. Soylu, bütçe görüşmelerinde PKK tarafından öldürülen sivillerin fotoğraflarını göstererek "Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur kazan, belediye binasında silah depolayan, arka odadaki Kandil'in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz." dedi.

s-a6f3913fd206baec736b05c49c534ee713f292
TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüşmelere katılarak konuşma yaptı.Soylu, PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü operasyonu anlatmaya başladığı sırada HDP milletvekilleri masalara vurup Soylu’nun konuşmasını protesto etmek istedi.

'Kendimi patlatacağım dedi'

s-46f64206c272ae17deff62436060bf6d02190f
HDP’nin Kemal Kurkut hakkındaki iddialarını yanıtlayan Bakan Soylu, Kemal Kurkut’un polislere “Kendimi patlatacağım” dediği gerekçesiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen bir operasyonun detaylarını paylaştı.

PKK'nın öldürdüğü sivillerin fotoğrafları gösterdi

PKK'nın öldürdüğü sivillerin fotoğrafları gösterdiPKK'nın öldürdüğü sivillerin fotoğrafları gösterdi Soylu, konuşmasında PKK'nın öldürdüğü sivillerin fotoğrafları göstererek, "bir defa olsun kınamadınız, az buçuk haysiyetiniz olsa siviller için baş sağlığı dilersiniz" dedi ve şöyle devam etti:
"Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur, barikat kazan, belediye aracıyla terörist cenazesi kaldıran, bombalı eylem yaptıran, teröristin adını cadde ve sokaklara veren, belediye binasında roketatar ve silah depolayan, arka odadaki Kandil'in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz."

HDP'liler masalara vurdu

s-5c2e0731dca7cee49d8b7e7217e25fde6166ae
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’a çok yakın bir teröristin adım adım takip edildiğini fotoğraflarla gösteren Süleyman Soylu, ardından F-16’larla operasyonun düzenlendiğini söyledi.Bakan Soylu’nun teröristlere yönelik düzenlenen operasyonu anlattığı anlarda HDP’li milletvekilleri ses eylemine başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşması sırasında, AK Partili ve HDP’li vekiller arasında gergin anlar yaşandı.

Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

s-1d9b10b0eaaf708c6596c3956dfacd31ffd44c
"Teröriste terörist diyoruz, destekçisine de terörist diyoruz; ihbarcısına, işbirlikçisine, çocukları kandırıp dağa gönderen belediye başkanına terörist diyoruz; İmralı’daki devrik terörist başına terörist diyoruz. Koltuğu için birbirini yiyen Edirne’deki Demirtaş’a da, Karayılan’a da, tecavüzcü Biçirpinin Duran Kalkan’a da terörist diyoruz."

'Türkiye içerisinde sayı 320 teröriste indi'

s-7785bbec1232d87ceca63cce42b6ab78aa1c71
Soylu açıklamalarının devamında PKK'ya katılımın azaldığını söyleyerek şu bilgileri paylaştı:
"Bizim yaptığımız sadece terörle mücadele değildir, bu aslında emperyalizmin bütün kollarıyla mücadeledir. Bu bir kalkınma mücadelesidir. Örgüte katılım 2014 yılında 5 bin 558 iken, Allah’a şükür bugün 52’ye indi. Allah’ın izni ile başardık başarıyoruz. Türkiye içerisinde sayı 320 teröriste indi."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER