SpaceX astronotları, yörüngeden ilk görüntülü mesajlarını paylaştı

SpaceX ve NASA ortaklığında, 2 Amerikalı astronot Crew Dragon adlı uzay mekiğiyle Milletlerarası Uzay İstasyonuna gönderildi.

SpaceX astronotları, yörüngeden ilk görüntülü mesajlarını paylaştı

SpaceX ve NASA ortaklığında, 2 Amerikalı astronot Crew Dragon adlı uzay mekiğiyle Milletlerarası Uzay İstasyonuna gönderildi. Tahmini olarak 17.30'da hedefine ulaşacak roketteki 2 astronot ilk görüntülü mesajını paylaştı.

SEYAHAT 19 SAAT SÜRECEK

SpaceX ve NASA ortaklığında, ABD topraklarından 9 yıl aranın peşinde ilk defa uzaya astronot gönderildi. Türkiye saatine kadar dün saat 22.22'de havalanan uzaktan mekiğinin 19 saatlik gezi sonrası bugün saat 17.30'da Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaşması bekleniyor.

Crew Dragon'daki astronotlar yörüngeden ilk görüntülü bağlantıyı kurdu

YÖRÜNGEDEN İLK GÖRÜŞME

Ayrıca özel bir şirketin de birincil kere uzaya astronot göndermesi özelliğini içeren bu görevdeki astronotlardan ilk manzara geldi. Dünya yörüngesindeki astronotlar gerçekleştirdikleri görüntülü görüşmede kapsüllerinin adını açıkladı. Doug Hurley ve Bob Behnken adlı astronotlar görüntülerde Endeavour adlı kapsüllerinin içerisini de gösterdi.

Crew Dragon'daki astronotlar yörüngeden ilk görüntülü bağlantıyı kurduSpaceX astronotları, yörüngeden ilk görüntülü mesajlarını paylaştı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER