Süleyman Soylu Gazetecilerin Sorularını Yanıtlıyor: 'İftiraların Hepsi Saçmadır'

Sedat Peker'in açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Sedat Peker'in açıklamalarının ardından tartışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk TV'de Kübra Par'ın moderatörlüğünde Me.

Süleyman Soylu Gazetecilerin Sorularını Yanıtlıyor: 'İftiraların Hepsi Saçmadır'

Sedat Peker'in açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

s-bb1b2b2fa40072f53fd1961d18b54acfc5eb0f
Sedat Peker'in açıklamalarının ardından tartışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk TV'de Kübra Par'ın moderatörlüğünde Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlıyor.

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

s-0da543861b19fe8df147598e1cf5b1b6c3efe6
Çocukluğumdan itibaren siyasetin içindeyim. 1980 darbesinde 11 yaşlarındaydım ama gördüm, öncesini de gördüm. Gaziosmanpaşa'da bir evimiz vardı. Babam Adalet Partisi'nde siyasetçiydi. Eve çıkarken bodrum katını 'bomba var mı' diye kontrol ederek başlardık. Sokağımızın başında bir kişiyi taradıklarını gördük. Siyaset ve demokrasi bize; Yunus'un ifade ettiği gibi, değerlerimizin bize öğrettiği gibi; Ya göründüğün gibi ol ya göründüğün gibi ol.Bizim neslimizin bizden sonraki nesillere bir borcu var, artık hiçbir şeyi, ne yaşadıklarımızı onlara aksettirmeden gelecek nesillerimize huzurlu bir Türkiye bırakabilmek.Bir organize suç şühelisinin, yıllarca herkesin tanıdığı birisinin iddialarının hepsi saçmalıktır. İddiaların hiçbiriyle muhattap değiliz” deyip kenarda durabilirdim. Hepimiz eski Türkiye’yi biliyoruz. Bir siyasal katastrasyon gördüm. Bir tasarı bir kirli plan.

'Devleti hedef alıyor. Bir vesayetin sözcülüğünü yapıyor'

s-78f23637690453a4b14866c04b9aeb31ed776e
Yıl 2015. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri önce MKYK toplantısında bir değerlendirme yapabilirken. “HDP’yle anayasa yapabiliriz” diye bir cümle çıktı ağzından.Seçim geçti, AKP tek başına iktidarı elde edemedi. Hatırlıyorum ilk MKYK toplantısında bugün DEVA Partisi’nin başkanı Ali Babacan şunları söyledi: Hiç bunlara bakmamalıyız, ekonomiyi ayakta tutmalıyız. Dedim ki bizim sorumluluğumuz bugün bu değil. Bizim sorumluluğumuz demokrasiyi ayakta tutmak.Tartışmalar o kadar çok şiddetli oluyordu ki. Bir ara Sayın Davutoğlu’nun dengesi kayboldu, “Odalarınızda ne konuşuyorsunuz, dinletip biliyorum” demişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER