Süleyman Soylu, Sedat Peker'in Fotoğrafını Gösterdi: 'Uyuşturucu Operasyonunun İçerisinde Bulunuyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor...  'Uyuşturucuda hem hedef hem de transitiz'Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları Türkiye'yi sarsmaya devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon pro.

Süleyman Soylu, Sedat Peker'in Fotoğrafını Gösterdi: 'Uyuşturucu Operasyonunun İçerisinde Bulunuyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor... 

'Uyuşturucuda hem hedef hem de transitiz'

s-0b7c8aa49d9a8da8b5bad789561cee913ed6e1
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları Türkiye'yi sarsmaya devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Soylu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde:
"Bağlantılarını, nereden kaynaklandığını, kimin yürüttüğünü görecekler. Söylediklerinin hepsi yalan. Türkiye tarihinin uyuşturucu ile ilgili en büyük mücadelesini yapıyor. Bu mücadelesinde Avrupa, Türkiye’yi her raporunda tebrik eder. Biz uyuşturucuda hem hedef hem transit ülkeyiz.Üç eroin rotası, birisi kuzey, birisi Balkan, biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz’den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa’nın yüzde 60 bazen 75 eroinini biz yakalarız.Bir doğal uyuşturucu bir de kimyevi sentetik uyuşturucu var, o da Batı’dan gider. Biz o rotanın da içerisindeyiz. Hem kendimiz hedef hem de transitiz. Dönem dönem bu iddialar yapılır.Sayın Kılıçdaroğlu bana ara sıra adam gönderir, sonra el altından başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bununla ilgili gönderseydi de doğrusunu anlatma fırsatına sahip olsaydık. Biz geçen yıl 2019’da 20 tondur. Biz neredeyiz AB’nin tamamı nerede? Bugün 1.9-2, şu anda yakaladığımız kokain 1.961. Bonzai, extasy, captagona kadar. Şu anda cezaevlerinde 93 bin kişi uyuşturucudan tutukludur."

Sedat Peker'in fotoğrafını gösterdi: 'Operasyon içerisinde bulunuyor'

s-2e48139977521054bd8c3d96d1a62ee5412a78
Bataklık operasyonunun içerisinde FETÖ bağlantısı da var ve biz buna ulaştık” diyen Soylu, Çetin Gönen ve Sedat Peker’in fotoğrafını göstererek  “Yine bu fotoğraftaki kişiler de operasyon içerisinde bulunuyor” dedi.Kolombiya'da geçen yıl 10 Haziran'da yakalanan uyuşturucunun İzmir'e değil İstanbul Ambarlı'ya geleceğini ifade eden Soylu, buradan da Balkanlara daha olacağını söyledi.

Pandemi süreci: 'Ben bu dönemin en çok dayak yiyen adamlarından biriyim'

s-da5de6d2ea96ae700df0ac33dcad3f9ae00b45
Soylu, pandemi süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Pandemi karşı karşıya kaldığımız bu salgın süreci hiçbirimizin bilmediği bir süreç. Daha önce eleştirildiği şehir hastaneleri sosyal güvenlik kapsayıcılığı olsun bu sürecin belki de bizim açımızdan avantajları. Dünyayı hepimiz gördük. Hastanelerin morglarında insanlar cenazelerini alamadılar. Hastanelere kabul edilmediler. Milletimizin metaneti sabrı cumhurbaşkanımıza yönelik inancı çok yüksek. Baştan beri güvenlik güçlerimiz sağlık çalışanlarımız büyük bir çaba sarf etti. Sağlık sistemimiz hiç SOS vermedi. Çabuk unutuyoruz Avrupa'dan vatandaşlarımız Türkiye'ye geldiler. 5 bine düşse de tedbirli olmamız lazım. Kalabalıklardan uzak duralım. Eleştiriliyoruz...'Kudüs meselesinde bir şey söyleseniz.' Milletin de kendisini boşaltması gerekir. Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik. Hep beraber önemli süreç yaşandı. Eksik olan olmaz mı?  Ben bu dönemin en çok dayak yiyen adamlarından biriyim."

'Bekçi uyarmış, bekçiyi aralarına alıp dövmüşler. Bekçi de havaya ateş açmış. Ne yapsınlar, bıraksınlar mı?'

s-8336df37c54fcb5bd3783174244fe679a85474
"(Bekçi konusu) İdeolojik bir bakış açısı var. Biz bekçileri polis akademilerinde yetiştiriyoruz. Hakikaten 3 aylık eğitim 2 ay da saha eğitimi var. Toplam 5 ay eğitim. Geçmişteki bekçiler hariç olmak üzere. Uyuşturucudan her türlü asayişe kadar.Bekçi uyarmış, bekçiyi aralarına alıp dövmüşler. Bekçi de havaya ateş açmış. Ne yapsınlar, bıraksınlar mı? Ya da Aksaray'da... Adam uyuşturucudan yakalanmış, cebelleşiyor sonra da ters kelepçe takılıyor. Ne var bunda?Elbette sıkıntılı ne yapan varsa, vatandaşa kötü davrananı ihraç ediyoruz. Sadece polislerden bundan ötürü 500 kişiyi ihraç ediyoruz yılda. Jandarmada 250... Vatandaşa kötü muameleye asla müsamaha göstermiyoruz. Eğer biz disiplini tutamazsak her yerde bir devlet olur."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER