Tabip Odası Raporu: 'Sadece İstanbul’da Enfekte Olan Sağlık Çalışanı Sayısı 4 Bin 500’ün Üzerinde'

27 Nisan-3 Mayıs haftasına dair İstanbul Kovid-19 raporunu yayımlayan İstanbul Tabip Odası, kentte 4 bin 500’ün üzerinde afiyet çalışanının enfekte olduğunu bildirdi.

Tabip Odası Raporu: 'Sadece İstanbul’da Enfekte Olan Sağlık Çalışanı Sayısı 4 Bin 500’ün Üzerinde'

27 Nisan-3 Mayıs haftasına dair İstanbul Kovid-19 raporunu yayımlayan İstanbul Tabip Odası, kentte 4 bin 500’ün üzerinde afiyet çalışanının enfekte olduğunu bildirdi. Raporda hem süreç ilerledikçe Kovid-19 dışı hastaların ertelenemez sağlık durumu hizmeti ihtiyaçları için sıkıntıların artan bir şekilde büyüdüğü ifade edildi.

s-4870608873601d5f26f39c21eb7d4b4ae8e754
İstanbul Tabip Odası, koronavirüs salgını başından bu yanlamasına yayımladığı haftalık raporunu kamuoyu ile paylaştı. 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerini kapsayan haftalık raporda, muayenehane hekimlerinin maske satışının yasaklanmış olması sebebiyle piyasadan maske tedarik edemedikleri, Sıhhat Müdürlüğü’nün de kendilerine maske sağlamadığı belirtildi.

"İstanbul’da risk ciddiyetini sürdürüyor"

s-1c668ba98d482829f7cf79c42c086cf820733c
İstanbul’da Kovid-19 yatan hasta sayısında düşüş gözlemlendiğinin bildirildiği raporda, “pandeminin sekizinci haftasında hastanelere başvuru ve yatan hasta sayılarında önceki haftalara göre azalmaya rağmen İstanbul’da tehlike ciddiyetini sürdürüyor” denildi.

İTO’nun 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerine dair İstanbul Kovid-19 raporu şöyle

s-4c46f77fbebc3ef5d4a184b5c042b8eca61c98
Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Tıp Fakültesi (İTF) emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener COVİD-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Ailesinin ve bütün sevenlerinin acılarını paylaşıyor, ilk kez İTF’liler edinmek üzere tüm doktor camiasına başsağlığı diliyoruz.Önceki hafta 23-27 Nisan aralarında uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağının arkasında 27 Nisan gününden itibaren sokakların eskiye göre daha canlı, trafiğin daha yoğun olduğu gözlendi.Geçtiğimiz hafta Afiyet Bakanı Dr. Fahrettin Koca şimdiye dek enfekte olan sağlık durumu çalışanı sayısının 7.428 olarak açıkladı. Bizim sahadan edindiğimiz bilgilere göre İstanbul’da şimdiye değin enfekte olan sıhhat çalışanı sayısı 4.500’ün üstünde.İstanbul’daki hastanelerden edindiğimiz bilgiler yatan hasta sayısının önceki haftalara tarafından daha da azaldığı yönünde. Işlem ilerledikçe COVİD-19 dışı hastaların ertelenemez sağlık hizmeti ihtiyaçları için sıkıntılar ise artan bir şekilde büyüyor.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında İstanbul'da geçtiğimiz yıllara göre bu sene gerçekleşen ölüm oranlarında yüzde 30-35 arasında ayrım olduğunu, bu sene günde 80 ile 100 aralarında daha pozitif vefat olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının aksine İBB’nin defin sayısı üzerinden değil, vefat üzerinden rapor tuttuğunu belirtti.

"Kamu kurumlarına ve işyerlerine nasıl ve ne vakit maske dağıtılacağı açıklanmadı"

s-ed177b56ecba803bf5c19c6672d5b853ef4dec
Son olarak eczanelerden dağıtılacağı açıklanan maskelerle ilgili geçtiğimiz hafta İstanbul Eczacı Odası’ndan yapılan açıklamada herhangi bir ulus kurumunda çalışanların maskeleri çalıştıkları kurumdan, bir iş uygun SSK’lı olarak çalışanların çalıştıkları işyerinden tedarik edecekleri bildirilip bu vatandaşların eczanelerden maske talebinde bulunmamaları rica edildi. Ulus kurumlarına ve işyerlerine nasıl ve ne zaman maske dağıtılacağı ise yetkililer tarafından açıklanmadı.Maske satışının “karneye bağlanması” (aile hekimlerinin yanı sıra) muayenehane hekimi meslektaşlarımızı da fevkalade mağdur ediyor. Satışı yasak olduğu için piyasadan sağlayamıyorlar, “özel muayenehane” oldukları için Sıhhat Müdürlüğü de kendilerine maske temin etmiyor.Salgın büyüme hızının yüksek olduğu dönemde “artacak ihtiyacı karşılayabilmek için” gerekçesiyle başlatılan Atatürk Havalimanı’ndaki niteliği ve akıbeti meçhul “sahra hastanesi” inşaatı, salgının sönümlenmeye başladığı ilan edilmesine karşın son çabucak devam ediyor.Tespit edilen vaka ve ölüm sayılarının azalmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta yetkililerden önlemlerin “gevşetilmesi” mesajları gelmeye başladı.Sadece PCR testi artı vakaları başlıca alınsa da, Afiyet Bakanlığı’nın 3 Mayıs akşamı itibarıyla açıkladığı sayılara tarafından Türkiye dünyadaki 193 ülke arasında vaka sayısında sekizinci, vefat sayısında on ikinci sırada bulunuyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER