Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladı

Afganistan'da, Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban devri başladı.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladı

Afganistan'da, Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban devri başladı. Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçmasının ardından sivil halk da havaalanlarına ve sınırlara akın etti. Ülkeyi terk etmek için ölümü bile göze alan halk, havalanan uçakların iniş takımlarına tutunarak kaçmaya çalıştı. Bu nedenle birkaç gün içerisinde uçaktan düşen 7 kişi can verdi.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

BÜYÜK KAÇIŞ BAŞLADI

Tüm dünyanın yakından izlediği Kabil Havalimanı içindeki yürek burkan görüntülerin ardından dün tahliye uçuşları biraz daha normale döndü. Taliban'dan kaçanları ve Afganistan'daki vatandaşlarını almak isteyen ülkelerin uçakları hem gündüz hem de gece arka arkaya havalandı.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

Salı günü 13 askeri uçakla Afganistan'dan yaklaşık 1100 Amerikalının tahliye edildiği öne sürüldü. Yetkililer, şu ana kadar 3 bin 200'den fazla ABD vatandaşının ülke dışına çıkarıldığını söyledi. Halihazırda 11 bin Amerikan vatandaşının daha Afganistan'dan çıkarılmayı beklediği öğrenildi.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

ABD ASKERLERİNE YALVARDILAR

Taliban yetkilileri birkaç gündür ılımlı bir hava estirmeye çalışsa da ülkedeki kaos bitecek gibi görünmüyor. Taliban, kadınlara belirli bir çerçevede iş ve eğitim hayatına girme hakkı tanıyacaklarını söylese de havaalanına akın eden kadınların yakarışı Taliban'ın gerçek yüzüne işaret ediyor.

Ortaya çıkan bir videoda, Afgan bir kadının ABD askerlerine yalvardığı ve kendilerini ülkeden kaçırmalarını istediği görülüyor. Videoda "Taliban geliyor" diyerek feryat eden kadınların "İmdat" çığlıkları ve ağlama sesleri duyuluyor.

Taliban'dan kaçmak için uçağın iniş takımına asılan Afganların yeni görüntüleri ortaya çıktıTaliban'dan kaçmak için uçağın iniş takımına asılan Afganların yeni görüntüleri ortaya çıktıUçaktan düşen Afganlarla ilgili tüyler ürperten rapor! İniş takımında ceset parçaları bulunduUçaktan düşen Afganlarla ilgili tüyler ürperten rapor! İniş takımında ceset parçaları bulunduTaliban'dan kaçmak için uçağın tekerine asılan Afgan'ın çırpınışları böyle kaydedildiTaliban'dan kaçmak için uçağın tekerine asılan Afgan'ın çırpınışları böyle kaydedildiAfganistan'dan tahliye edilen Türkler konuştu: Bizden önce kalkan ABD kargo uçağından düşenler olduAfganistan'dan tahliye edilen Türkler konuştu: Bizden önce kalkan ABD kargo uçağından düşenler olduAfganistan'dan gelen görüntüler korkunç! Taliban'dan kaçan halk hareket halindeki uçaklara tutunup kaçmaya çalışıyorAfganistan'dan gelen görüntüler korkunç! Taliban'dan kaçan halk hareket halindeki uçaklara tutunup kaçmaya çalışıyor150 kişilik uçakta 640 Afgan! Fotoğrafı ABD servis etti, nereye götürüldükleri ise bilinmiyor150 kişilik uçakta 640 Afgan! Fotoğrafı ABD servis etti, nereye götürüldükleri ise bilinmiyorSon Dakika! Kabil Havalimanı'nda çıkan izdihamda 17 kişi yaralandıSon Dakika! Kabil Havalimanı'nda çıkan izdihamda 17 kişi yaralandı

TALİBAN NEDEN BU KADAR ILIMLI? ABD'Lİ YETKİLİ TÜRKİYE'Yİ UYARDI! İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER