Tanıdık Gelebilir: Kuveyt Parlamentosu Kadın Komisyonu'na Sadece Erkek Vekiller Atandı...

Kuveyt'te 6 Aralık'ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından kadın hakları üzerine çalışacak Kadın Komitesi'ne sadece erkek vekillerin getirilmesi sosyal medyada hem eleştiri hem de alay konusu oldu. Euronews'in aktardığı bilgiye göre, sosyal medya kullanıcıları, oluşturduklar

Tanıdık Gelebilir: Kuveyt Parlamentosu Kadın Komisyonu'na Sadece Erkek Vekiller Atandı...

Kuveyt'te 6 Aralık'ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından kadın hakları üzerine çalışacak Kadın Komitesi'ne sadece erkek vekillerin getirilmesi sosyal medyada hem eleştiri hem de alay konusu oldu.

s-6ccc7c2c03b5023c201868f9c840da7ad72b7a
Euronews'in aktardığı bilgiye göre, sosyal medya kullanıcıları, oluşturdukları, "Bol şans hanımlar" etiketi altında atamalara tepki gösterdi ve eleştirel yorumlarda bulundu.eni seçilen parlamentonun salı günü yapılan ikinci oturumunda, milletvekilleri geçici ve daimi meclis komisyonlarında görev aldı.Daha sonraki oturumda kadın, aile ve çocuk işlerinden sorumlu komisyona Usame el Munawer, Salih el Mutairi ve Usame e Şahin isimli 3 erkek milletvekili atandı.

Milletvekillerinin ataması resmi gazetede yayımlandı ve Meclis'in resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Atama haberleri, ülkenin önde gelen kadın hakları savunucuları ve akademisyenler de dahil olmak üzere Kuveytli sosyal medya kullanıcıları tarafından sert ifadelerle eleştirildi.

Kadın hakları savunucusu Alanoud Alsharekh, Twitter hesabından milletvekillerinin fotoğraflarını paylaşarak tepki gösterdi.

Alsharekh "Kuveyt Ulusal Meclisi Kadın ve Aile İşleri Komisyonu üyeleri, kadınların siyasi haklarını kazandıktan 15 yıl sonra, Aralık 2020'de, Kuveyt'in çeşitliliğinin ve cinsiyet eşitliğinin simgesi." ifadelerini kullandı. İmamoğlu'ndan Akit TV Muhabirine: 'Kurumunuza Cevap Vermeye Tenezzül Etmem' - Hatay Milletvekili Topal, Meclis'e Tabutla Geldi: 'Can Kayıplarında Yüzde 400 Artış Var' - Bahçeli, Akşener'e Yaptığı Çağrıyı Yineledi: 'Dön Evine Bitsin Bu Çile'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER