Tecavüz ile Suçlanan Milletvekili Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı, yargılama yolu açıldı. TBMM Genel Kurulu’nda, hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' le suçlanan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması  oylanarak kabul edildi.

Tecavüz ile Suçlanan Milletvekili Tuma Çelik'in Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı, yargılama yolu açıldı.

s-3f265cd4c7495b2b67a3a1d3920531c790282a
TBMM Genel Kurulu’nda, hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' le suçlanan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması  oylanarak kabul edildi.

Dokunulmazlığı kaldırılan Tuma Çelik hakkında kovuşturma ve soruşturma da başlamış olacak, yargılama yolu açılacak.

s-30294046b96d8686fce4cb24c8b1a42948090c

Ne olmuştu?

HDP'li Milletvekili Tuma Çelik'i Tecavüzle Suçlayan Kadının İfadesi Ortaya Çıktı Milletvekili Çelik'in bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilmişti. İddialar üzerine Çelik partisinden istifa etmişti. Cinsel saldırıya uğradığını belirten kadın ifadesinde şunları aktarmıştı: "HDP Milletvekili Tuma Çelik seçimde birlikte çalışmayı teklif etti. Çocuklarım olduğunu ve aile içi sorunlarım bulunduğunu söyleyip kabul etmedim. Ama Çelik, ‘Amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içer hem de sorunlarını konuşuruz’ dedi. Beni Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin Mardin Midyat’taki evine götürdü. Evde kahve içtikten sonra bana tecavüz etti. O gün, özel günümdü. Salondaki kanepenin üzeri kan lekesi oldu. Çelik’e, ‘Seni partiye şikayet edeceğim’ diye bağırdım. Bana, ‘Eğer bu duyulursa ben vekilim, dokunulmazlığım var. Olmadı siyasi hayatım biter, giderim Avrupa’da yaşarım. Yöre halkı benim için ‘Erkektir bir zamparalık yaptı’ der. Ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız’ dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER